לכל אלו שאוהבים שעועית ירוקה ברוטב עגבניות אבל לא יכולים לאכול עגבניות...
הינה המתכון המהמם שימלא את החסר בלבכם!
שעועית ברוטב גמבה,
מנה מזינה, בריאה, טעימה כל כך!
קלה להכנה ופשוט תענוג (:
אז מה צריך ? :
- 3-4 גמבות.
- שעועית ירוקה טריה / קפואה.
- בצל סגול.
- שן שום.
- 4 קוביות בזיליקום / חבילת בזיליקום טרי.
- חצי כוס מים.
- מלח.
- פלפל.
- כף אורגנו.
- כף טימין.
1. ראשית, מכניסים לתנור ל200 מעלות את 3 הגמבות.
לאחר שהגמבות משחימות, מתכווצ׳צות ואפילו מעט נשרפות, נוציא אותן מהתנור ונעביר לכלי סגור! ונמתין 10 דק. (חשוב שהכלי יהיה סגור על מנת שנוכל לקלף בקלות מהן את הקליפה)
2. בינתיים, נקצוץ את הבצל והשום, נטגן מעט בסיר קטן / במחבת ונוסיף מלח, פלפל, קוביות בזיליקום.
נשים בצד.
3. לאחר 10 דק, נקלף מהגמבות את הקליפה ונטחן אותן.
4. נחמם סיר עם שמן זית ונוסיף אליו את השעועית ונערבב 3 דק (אני השתמשתי בקפואה) .
לשעועית נוסיף את הרוטב גמבה , נערבב ונוסיף חצי כוס מים.
5. נוסיף אורגנו, טימין ונערבב.
נוסיף את הבצל ששמנו בצד, נערבב היטב ונסגור את הסיר למשך 15 דק על אש קטנה תוך כדי 2-3 ערבובים מידי פעם. (אם יש צורך להוסיף עוד מים... הוסיפו!)
6. הגישו את המנה חמה ותהנו מכל רגע ! (:
For all of us who love green beans in tomato sauce but can not eat tomatoes ...
This is a great recipe for you!
Fresh green beans in Bell Pepper sauce.
Very nutritious, healthy, and SO delicious!
Very nutritious, healthy, and SO delicious!
So what do you need? :
- 3-4 Red Bell peppers.
- Green beans fresh / frozen.
- 1 red Onion.
- 1 Clove of garlic.
- About 2 Tablespoons of chopped fresh basil.
- Half a glass of water.
- Salt.
- Pepper.
- 1 Tablespoon oregano.
- 1 Tablespoon thyme.
1. First, Heat your oven to 200 degrees celsius (400 F). Place the bell peppers on a baking tray and bake in the hot oven until charred.
When the bell peppers are charred and even slightly burned and soft, remove them from the oven and transfer into a air tight container! And wait for 10 minutes. (It is important that the container will be sealed so that we'll be able to peel the bell peppers easily.)
2. Meanwhile, chop the red onion and garlic, and fry them with a small amount of oil in a small pot. Add salt and pepper to taste, and the chopped basil.
Set aside.
3. After 10 minutes, peel the bell peppers and puree them until you'll get a fine sauce (you can use a Hand blender or a food processor for this step.)
4. Heat olive oil in a large pot. Toss the fresh green beans (you can use frozen) for a few minutes until slightly cooked. Pour over your bell peppers puree and your half glass of water and mix.
5. Add oregano and thyme. Mix well.
Add the onions, garlic and basil mixture and mix well. Close the lid and let it cook over low heat while stirring occasionally (every 2-3 minutes) for 15 minutes (If necessary, you can add more water).
6. It's ready! serve with a hot pile of rice and you're all set! Enjoy!
0 Comments