בטטה

בטטה במילוי בשר !

8:59:00

 ארוחה טעימה כל כך !! ומיוחדת!
קלה להכנה ויפייפיה  


אז מה צריך? :
- בשר טחון.
- 2 בטטות (או יותר.. כפי שתרצו)
- 1 בצל לבן קצוץ.
- 2 כפות עדשים (אני השתמשתי בקפואות)
- כף קמח (אני השתמשתי ללא גלוטן)
- 2 כפות משקה שקדים ואורז.
- 2 שיני שום קצוצות.
- עשבי תיבול : אורגנו, בזיליקום, טימין.
- תבלין לגריל / לעל האש / לסטייק, מלח ופלפל.

1. ראשית, נחורר מעט את הבטטה בעזרת מזלג ולאחר מכן נעביר אותן לסיר עם מים רותחים.
נשאיר על אש יחסית חזקה עד שהן מתרככות.


2. בסיר אחר, נחמם מעט שמן זית, נוסיף את הבצל, השום ועשבי התיבול.
לאחר מכן נוסיף את העדשים, הבשר, הקמח והתבלינים.
נערבב היטב כמעט עד שהבשר כולו הפך מורוד לחום בהיר.



3. לאחר שהבטטות התרככו וניתן לנעוץ בהן בקלות מזלג , נוציא אותן מהסיר ונחתוך לחצי.


4. נחמם תנור ל200 מעלות.
נוציא את תכולתן הפנימית בעדינות (אך לא לגמרי).
ואת התכולה הפנימית נשמור בצד.


5. נוסיף את מילוי הבשר לבטטות , נרפד תבנית בנייר אפייה ונכניס את הבטטות לתנור למשך 20 דק.

6. בינתיים...
נשים בקעשה את תכולת הבטטה שהוצאנו שלב לפני כן.
נוסיף את המשקה שקדים ואורז ומעט מלח.
נמעך ממש כמו פירה ונוסיף לשקית זילוף. (לא חובה שקית זילוף)

7. לאחר שהבטטות יצאו מהתנור, ניתן לזלף עליהן את הפירה בכל דרך שרק תרצו .


בתאבון !

You Might Also Like

0 Comments