ללא גבינות שמנות, ללא גלוטן, קלי קלות להכנה, רכה וטעימה כל כך !!!
אז מה צריך ?
- 5 ביצים.
- 4 כפות קונפלור / טפיוקה.
- 1 פודינג וניל.
- 1 שמנת חמוצה.
- 3 גביעי גבינה לבנה 5%.
- רבע כוס מייפל אמיתי.
- חצי כוס דבש טהור.
- 1 שמנת מתוקה - לציפוי.
- חצי כפית תמצית וניל אמיתית.
- אוכמניות / תותים / קיווי / או כל קישוט שתרצו...
1. ראשית נחמם תנור ל150 מעלות.
בקערה 1, נשים : חלמונים, גבינות, קונפלור, פודינג וניל, שמנת חמוצה, ודבש.
נערבב היטב.
2. בקערה 2, נקציף : חלבונים ולאט לאט נשפוף את המייפל.
נקציף עד שהקצף מתרומם ( לא צריך יותר מידי)
3. נוסיף את קערה 2 לקערה 1 ונערבב עד שנוצרת בלילה אחידה.
4. נשמן תבנית (אני השתמשתי בתנית עגולה בקוטר 18 ס״מ ) ונפזר מעט קמח (ללא גלוטן או רגיל).
נשפוך לתבנית את הבלילה ונכניס לתנור למשך שעה.
העוגה תעלה ותטפח... אין לפתוח את התנור עד סיום השעה השלמה.
5. לאחר שעה נבדוק בעזרת קיסם ארוך האם העוגה מוכנה.
הקיסם צריך לצאת יחסית נקי, רק יחסית משום שמדובר בעוגת גבינה .
במידה והקיסם יחסית נקי, אנחנו נשאיר את העוגה עוד 5 דק בתנור ולאחר מכן נכבה את התנור לפחות למשך 45 דק.
במשך ה45 דק אסור לפתוח את דלת התנור !
6. לאחר לפחות 45 דק נפח העוגה ירד, נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר.
7. נקציף שמנת מתוקה ותמצית וניל עד קבלת קרם עמיד.
לאחר שהעוגה התקררה נצפה אותה עם השמנת ונקשט (:
0 Comments