בשר

פשטידת בשר, חצילים ורוטב אדום !

7:33:00

פסח בדרך...
ההכנות בדרכן!
הינה לכם פשטידת בשר, חצילים ורוטב אדום איכותי ונפלא!
כשר לפסח.
הכנה בקלי קלות ואפילו כייף !


אז מה צריך ? :
- חופן פטרוזליה קצוצה גס.
- 2 בצלים.
- 2 חצילים גדולים וארוכים.
- פחית עגבניות חתוכות דק של Grand'Italia.
- חצי קילו בשר טחון.
- 4 שיני שום.
- כפית תבלין לסטייק.
- מלח.
- פלפל שחור.


1. ראשית, נחמם תנור ל200 מעלות.
מי שרוצה יכול להוסיף מעל לפשטידה גמבה, במידה וכן - הכניסו את שתי הגמבות לאחר שטיפתן, בשלמותן לתנור. הוציאו אותן רק כשהן רכות ומוכנות לקילוף הקליפה באמצעות הידיים, בזהירות.




2. נקצוץ את הבצל, ונטגן אותו קלות עם שמן זית.


3. נוסיף את הבשר הטחון, מלח, פלפל ואת התבלין לסטייק ונערבב.
נוריד מהאש לאחר שרוב חתיכות הבשר השכיחו מעט.


4. נחתוך את החציל לפרוסות דקות לאורך, נבריש את הפרוסות משני הצדדים עם שמן זית ונפזר מלח.
נבשל את פרוסות חצילים למשך 4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות ורכות ולאחר מכן נניח אותן על נייר סופג.


5. נטחן כפית פלפל שחור ו4 שיני שום , לאחר מכן נוסיף אליהם את פחית העגבניות החתוכות דק ונטחן קלות בשנית.


6. הגענו לחלק הכי כייף והכי יצירתי ...
נרכיב את כל הרכיבים על תבנית פאי מתפרקת!


 - ראשית , נסדר את פרוסות החצילים כך שיהיו צמודות זו לזו ואף אחת על השנייה ונפזר מעליהן מעט פטרוזליה.
- נמרח את רוטב העגבניות ונפזר מאליו מעט פטרוזליה.
- נוציא היטב מהבשר את הנוזלים (היטב!!) ונפזר מעל כמעט את כולו, נוסיף מעל פטרוזליה, רוטב עגבניות, פטרוזליה ואת הבשר שנותר.

7. ניתן לקשט בעזרת הגמבות , או בכל דרך שתרצו.



8. נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 20 דק.
יש לשים מתחת לתבנית עוד תבנית מרופדת למקרה שיהיו נוזלים.
לאחר 20 דק נוריד מעט את החום ונעביר לתוכנית טורבו למשך 10 דק.
לאחר 10 דק נסגור את התנור ונשאיר את התבנית בפנים עם דלת מעט פתוחה.


 בנתיים הבית יתמלא בריחות מגרים, מעוררי תיאבון !..
עוד קצת ואתם תהנו מהם (:


You Might Also Like

0 Comments