מקלות פולנטה טעימים בטירוף עם מטבל שאי אפשר לוותר עליו!
כארוחת ערב , צהריים או כשחברים באים !
התאהבתי.
אתם תהנו מכל רגע ... מבטיחה !
- כוס קמח תירס לפולנטה.
- 4 כוסות מים.
- 100 גרם חמאה.
- 1 כפית מלח.
1. ראשית, נרתיח את המים בסיר.
כשהמים חמים, נוסיף את החמאה והמלח.
2. כשהמים רתחו, נוריד את האש לאש בינונית ונוסיף לאט לאט את הקמח תירס.
נבחוש, נבחוש היטב היטב ללא הפסקה (קצת שרירי ידיים, לא יזיק כלל ! ) עד קבלת מרקם אחיד, מעט מעט גרגירי וטעים.. !
3. נוריד מהאש, נשמן תבנית מרובעת ונוסיף אליה את הפולנטה, שתהיה מסודרת באופן אחיד.
נסיף ניילון נצמד ותכניס למקרר.
4. ניתן לפולנטה לנוח לפחות למשך 5 שעות במקרר או שניתן לה את כל הלילה....
לאחר שנחה מספיק ואגרה כוחות... נוציא אותה מהתבנית.
5. נחתוך למקלות בגודל שווה, נחמם שמן זית במחבת ולאט לאט נטגן את המקלות.
4 דק מכל צד. אל תוותרו לעצמכם... מקלות הפולנטה שווים את זה !!!!
ניתן לפזר מעט (מעט!!!) מלח על כל נגלה.
6. בנתיים... אפשר להכין את המטבל !
אז מה צריך למטבל ? :
- 2 מיכלי יוגורט. (איזה יוגורט שתרצו, אני השתמשתי ביוגורט כבשים).
- 2 שיני שום כתושות.
- שמיר קצוץ או 3-4 קוביות שמיר קפוא.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
* נערבב היטב את כל החומרים יחד, נטעם, אם צריך אז נוסיף לפי הטעם.
7. נוציא את מקלות הפולנטה לצלחת עם נייר סופג.
ו.. זהו ! תהנו ובתאבון !!!!! כייף לכם... איך בא לי גם. ואין לי זמן. אני הולכת לעבודה !
0 Comments