המרק הסגול.
אני בספק אם אי פעם אכלתם מרק סגול...
אז חוץ מצבעו המשגע והמקורי, ההגשה שתרשים את כולם...
המרק הזה הוא אחר המרקים הטעימים ביותר שייצא לכם לטעום! ועוד בצבע סגול (:
המרק מכיל תפוחי אדמה סגולים, גזרים בצבעים וקרם קוקוס. כל אלה יהפכו את סיר המרק שלכם לסיר הפלאים!
זני תפוחי האדמה היחידים שנכנסים אלינו הביתה ללא כל בעיות עם הסלקטור בדלת, הינם :
* ראטה - השפים מתים עליו. בהזדמנות אספר לכם עוד.
* ויטולט Vitelotte- הזן הסגול - כחול. בו נשתמש למנה. מדהים ביופיו וטעמו בעל ארומת ערמונים. תפוח אדמה זה נחשב לגורמה! ומקורו בצרפת.
לצבע הסגול בטבע תכונות נפלאות! הינו חשוב כל כך ומיוחד משום שהוא אנטי אוקסידנטי (נוגד חימצון) חזק מאוד !!
את הזן הזה (כמו הראטה) לא ניתן למצוא בקלות.
אני רוכשת את תפוחי האדמה האיכותיים והמפונפנים שלי באתר ״מושבניק״ .
קישור :
אז מה צריך למרק הנפלא הזה ?
- 5 תפוחי אדמה סגולים .
- קרם קוקוס 400 מ״ל ללא תוספת חומר משמר (כי לא צריך!)
- 1 בצל סגול.
- 2 גבעולי סלרי גדולים.
- 1 גזר לבן קטן.
- 1 גזר סגול קטן.
- 4-5 שיני שום חצויים.
- 3 גבעולי טימין.
- 2 כפות שמן זית.
- קמצוץ של אגוז מוסקט.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
1. ראשית, נמלא חצי סיר במים ונרתיח.
בינתיים נקלף את תפוחי האדמה, נחתוך אותם (על מנת שיתבשלו מהר יותר), נחתוך את כל שאר הירקות ונשים בסיר.
המים צריכים להגיע עד קצה הירקות (לא לכסות אותם) במידה וחסרים מים - הוסיפו.
2. ננקה 4 גבעולי טימין ונעשה בהם קשר. נוסיף לסיר.
ניתן לכל הירקות להתבשל ומידי פעם נבדוק מה מצבם.
3. אם הירקות רכים... נוציא את גבעולי הטימין. נוסיף אגוז מוסקט, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
נעביר לאש קטנה וזה הזמן לטחון!
המרקם יהפוך דביקי מעט ,(אם הוא יותר מידי אז הוסיפו קצת מים) לא לדאוג. להמשיך לטחון עד שהכל חלק.
4. לאחר שטחנו, נוסיף את הקרם קוקוס ונערבב בעזרת כף עץ. נטעם. נתקן טעמים אם יש צורך.
נתענג, נהיה גאים בעצמינו שיצרנו את המרק הסגול המופלא הזה, הטעים בטירוף... שנמצא בסיר שלנו.
הגישו את המרק חם ובכל דרך מקורית שתרצו.
שיהיה בתאבון ולבריאות !
0 Comments