קינואה ברפואה הסינית :
קינואה נחשבת ברפואה הסינית כמזון מחמם המחזק את אנרגיית היאנג בגוף .היא עוזרת לחיזוק הכליות ותורמת להגנה על הלב .ברפואה הסינית ידועה הקינואה כפותרת בעיות לחות ואף משתנת .
עוד קצת על קינואה…
החלבון שנמצא בקינואה מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לנו, ולכן נקרא "חלבון מלא".
בשל תכולת הרכיבים התזונתיים הגבוהה בקינואה, היא הוכרזה על ידי נאס"א כאחד המזונות שייכללו במסע אנושי עתידי לחלל. (:
מוצרים :
1 כוס - קינואה .
2 כוסות - מים .
1 כף - שמן קנולה מכבישה קרה/ שמן זית כתית מעולה/ שמן קוקוס אורגני.
2 - גבעולי סלרי קצוץ .
1 - בצל בינוני קצוץ.
1 כפית - בזיליקום .
450 גרם - טופו (קצוץ).
2 כפות - רוטב סויה.
1/4 כוס - טחינה גולמית.
3/4 כוס - זיתים שחורים פרוסים או חתוכים.
אופן ההכנה:
1 . לשטוף את הקינואה היטב ולנקז מנוזלים .
2 . לשים את הקינואה בסיר עם המים הרותחים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש לסגור את הסיר, ולבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות, עד שהמים נספגים.
3 . בזמן שהקינואה מתבשלת לחמם את השמן במחבת ולטגן את הסלרי, את הבצל והבזילוקום עד ריכוך.
4 . כשהקינואה מבושלת לשים אותה בקערה עם הירקות המבושלים ועם יתר החומרים ולערבב היטב.
5 . להעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת או תבניות קאפקייקס.
6 . לאפות במשך 30- 40 דקות בחום בינוני, עד שהמאפה מזהיב.
מה יש במתכון ?
הסלרי :
הסלרי מכיל ויטמין K, בטא קרוטן וחומצה פולית ולאחרונה מקבל תמיכה מחקרית לתרומתו גם בשמירה על חוזק העצם.
בזיליקום :בזיליקום מכיל אוריאנטין וויסנין, אלו שני אנטיאוקסידנטים המגנים על הגוף שלנו מפני הזדקנות, רדיקליים חופשיים ואפילו מסרטן.טחינה :מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים שמקורם בקליפה.זיתים שחורים :אחוז השומן בזיתים שחורים נמוך יותר מבזיתים ירוקים. הם מכילים שומן חד בלתי רווי- המסוגל להוריד כולסטרול רע, ולצמצם באופן כללי את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
יתרונות נוספים נמצאו גם בהפחתה משמעותית של סך הכולסטרול.
הוכח שהחומרים המצויים בבזיליקום מסוגלים לשפר את ייצור הנוגדנים בגוף בכ-20%. נוגדנים אלו עוזרים לגוף להילחם בחיידקים, ומגנים עלינו מפני מחלות.
אותם סיבים מכילים כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים ובנוסף מסייעים לפעילות תקינה של מע’ העיכול ולהפחתת ספיגת כולסטרול.
הטחינה מכילה חומצות שומן חד בלתי רוויות אשר מסייעות להעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגופנו, ולכן מסייעות בהגנה מפני מחלות לב וכלי הדם.
בתאבון !
0 Comments