ללא גלוטן

לחמניות אגוזי מלך ושקדים / Almonds & Walnuts buns

7:36:00

לחמניות אגוזי מלך ושקדים, ללא גלוטן, מלאות באהבה ובצ׳יק צ׳אק!


אז מה צריך? :
- חצי כוס אגוזי מלך.
- חצי כוס שקדים קלופים.
- חצי שקית אבקת אפייה.
- כוס שמנת חמוצה / יוגורט.
- 2 ביצים.
- מעט מלח.


1. ראשית, נחמם תנור ל-180 מעלות. נכניס את האגוזים והשקדים למעבד מזון ונטחן עד לקבלת תערובת פירורית.
2. נוסיף את שאר המצרכים ונטחן בשנית עד לקבלת בלילה אחידה.


3. נחלק את הבלילה לתבניות קאפקייקס (צריך לשמן אותן לפני, אפשר עם ספריי שמן, או מעט חמאה) ונכניס לתנור שחומם מראש למשך 10 -15 דק או עד שהלחמניות מעט משחימות.


4. לאחר בדיקה שהלחמניות מוכנות, נוציא מהתנור וניתן להן להתקרר .
בתאבון !


Almonds and Walnuts buns, gluten-free, and absolutely delicious!

So what do you need? :
- ½ cup walnuts.
- ½ cup blanched almonds.
- 1 teaspoon of baking powder.
- 1 Cup of sour cream / full-fat yogurt.
- 2 eggs.
- salt to taste.


1. First,  preheat the oven to 180 degrees celsius. pour the walnuts and almonds into a food processor and grind until crumbly.

2. add the remaining ingredients and grind again until you get a smooth batter.

3. divide the batter into your greased (your can use butter, or cooking spray) cupcake molds (about half high) and bake it in the preheated oven for 10 -15 minutes or until slightly browned. Check if they are ready with a toothpick, if it comes out clean, they're done.

4. After the buns are ready, take the mold out of the oven and let it cool completely. 
Enjoy!

You Might Also Like

1 Comments