בא לכם להכין ארוחת צהריים בריאה וטעימה?
הגעתם למקום הנכון !
פשטידת מנגולד ויוגורט, ללא גלוטן, בריאה וטעימה בטירוף!!
אז מה צריך? :
- בצל סגול חתוך לחצי עיגול.
- כוס קמח שקדים / שקדים טחונים.
- גביע יוגורט עיזים / כבשים (אפשר גם להשתמש ב״שמנת של פעם״)
- בטטה גדולה חתוכה לקוביות.
- חבילת עלי מנגולד .
- 1/3 כוס פטרוזליה.
- פטה עיזים / כבשים חתוכה לקוביות / כל 100 גר׳ של גבינה קשה אחרת.
- כפית אבקת אפייה / סודה לשתייה.
- 2 כפיות אורגנו.
- 4 קוביות בליזיקום קפוא / 1/3 כוס בזיליקום טרי קצוץ.
- 3 שיני שום.
- 4 ביצים.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
1. ראשית, נחתוך את הירקות לפי הצורך.
2. מחממים תנור ל180 מעלות, ושוטפים היטב את עלי המנגולד.
3. חותכים גס את עלי המנגולד ומניחים בסיר מים רותחים למשך 4 דק. מוציאים וסוחטים היטב.
5. משמנים בשמן זית תבנית ומוסיפים לתוכה את התערובת.
הגעתם למקום הנכון !
פשטידת מנגולד ויוגורט, ללא גלוטן, בריאה וטעימה בטירוף!!
אז מה צריך? :
- בצל סגול חתוך לחצי עיגול.
- כוס קמח שקדים / שקדים טחונים.
- גביע יוגורט עיזים / כבשים (אפשר גם להשתמש ב״שמנת של פעם״)
- בטטה גדולה חתוכה לקוביות.
- חבילת עלי מנגולד .
- 1/3 כוס פטרוזליה.
- פטה עיזים / כבשים חתוכה לקוביות / כל 100 גר׳ של גבינה קשה אחרת.
- כפית אבקת אפייה / סודה לשתייה.
- 2 כפיות אורגנו.
- 4 קוביות בליזיקום קפוא / 1/3 כוס בזיליקום טרי קצוץ.
- 3 שיני שום.
- 4 ביצים.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
1. ראשית, נחתוך את הירקות לפי הצורך.
2. מחממים תנור ל180 מעלות, ושוטפים היטב את עלי המנגולד.
3. חותכים גס את עלי המנגולד ומניחים בסיר מים רותחים למשך 4 דק. מוציאים וסוחטים היטב.
4. מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים ומערבבים.
5. משמנים בשמן זית תבנית ומוסיפים לתוכה את התערובת.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 40 דק.
7. לאחר 40 דק בזמן שכל הבית התמלא ריחות מגרים ומעוררי תיאבון, נוציא את הפשטידה, ניתן לה כמה דק להתקרר ונתחיל לטרוף !!
Do you feel like preparing a quick healthy and delicious lunch ?
You came to the right place!
Yogurt and Chard pie , gluten free, healthy and soooo delicious!!
So what do you need? :
- red onion cut to half circles .
- 1 Cup of almond flour / ground almonds.
- 1 cup of goat / sheep Yogurt .
- Large sweet potato cut into cubes.
- about 10 chard leaves
- 1/3 cup of copped parsley.
- Feta cheese cut into cubes.
- 1 Teaspoon baking powder.
- 2 teaspoons of dried oregano.
- 1/3 cup chopped fresh basil.
- 3 cloves of garlic.
- 4 eggs.
- Salt and pepper to taste.
1. First, prepare and cut all the vegetables as needed.
2. Preheat your oven to 180 degrees celsius, and rinse the Chard.
3. Cut and throw away the white part of the Chard leaves, it has a woody texture and it does not cook well. Cut the leaves into large pieces and them in a pot of boiling water for 4 minutes. Remove, drain well (squeeze the leaves until all the juices will drain from them). Transfer the leaves into a bowl.
4. Add to the bowl the remaining ingredients and mix well.
5. Grease a mold with olive oil and pour in the mixture.
6. Bake in the preheated oven for 40 minutes.
7. After 40 minutes, get it out of the oven and let it cool for a few minutes, then, begin to eat!!
0 Comments