מזמן לא הכנתי סלט כל כך טעים ומושקע!
פשוט תענוג!...
אני רק מסתכלת בתמונות וכבר בא לי להכין שוב... יאמי !
סלט עלים, עוף ובטטה! בריא בריא, טעים טעים וכולם יתאהבו !
אז מה צריך ? :
- חבילת עלי חסה .
- חופן עלי תרד.
- בטטה גדולה חתוכה לקוביות.
- 2 מלפפונים מקולפים.
- 1.5 חזה עוף טרי ונקי.
- חצי כוס אגוזי קשיו.
- 1 כף שומשום.
- 5 כפות רוטב סויה (השתמשתי ברוטב סויה ללא גלוטן)
- 1 כף סירופ מייפל אמיתי.
- 1 כף דבש טהור.
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
1. ראשית, נחתוך את הירקות :
בטטה - קוביות קטנות.
מלפפון - רצועת.
חסה - עלים חתוכים גס.
2. לחמם בסיר כוס מים ולהביא לרתיחה.
להוסיף : רוטב סויה, מייפל, דבש, מיץ לימון ולערבב היטב.
3. להוסיף את חתיכות חזה העוף ולהעביר לחום בינוני.
מכסים ומבשלים 10 - 15 דק.
לאחר שהחזה עוף עשוי , נעביר אותו לצלחת ונתן לו מעט להתקרר. (שומרים את נוזלי הסיר)
4. נעביר את קוביות הבטטה לאותו סיר להתבשל עד 15 דק או עד שהן רכות. (לבדוק עם מזלג).
לאחר 15 דק נעביר לצלחת . (שומרים את נוזלי הסיר)
5. עד שהבטטה תתקרר, נפרק את רצועות חזה העוף בעזרת מזלג.
6. נעביר את כל המרכיבים לקערה , נוסיף 3 כפות או יותר מהנוזלים בסיר... ובתאבון (:
So what do you need? :
- Fresh and crisp romaine / Iceberg lettuce.
- A handful of spinach.
- 1 Large sweet potato.
- 2 peeled cucumbers.
500 grams (about 1lb) of Fresh and cleaned chicken breast.
- ½ cup toasted cashews.
- 1 tablespoon sesame seeds.
- 5 tablespoons soy sauce (I used gluten-free soy sauce, It's called Tamari)
- 1 tablespoon of real maple syrup.
- 1 tablespoon of pure honey.
- 1/4 cup fresh lemon juice.
- Salt and pepper to taste.
1. First, prepare the vegetables:
Sweet potato - cut into small cubes.
Cucumber - cut julienne style (thin stripes).
Lettuce -just break the leaves by hand into medium size pieces.
2. bring to a boil one cup of water.
Add soy sauce, maple, honey, lemon juice and mix well.
3. Cut the chicken breasts so they can cook quickly, and add them to the pot with the boiling liquids.
Cover and cook for 10-15 minutes.
After the chicken breasts are done, transfer them to a plate and let them cool (keep the liquids in the pot).
4. Boil the sweet potato cubes in the pot with the liquids we cooked the chicken in for about 15 minutes until ready and soft (Test with a fork).
When ready, transfer to a plate and let the cubes cool down a bit (keep the liquids).
5. While the sweet potato is cooling down, shredded the chicken breasts using a fork.
6. Toss all the ingredients inside a big salad bowl. Add 3 table spoons of the cooking water to the salad and toss until all the lettuce is coated.
Enjoy!
0 Comments