בריאות
פשטידת ירקות על קראסט קמח שקדים ללא גלוטן / Vegetable pie on a gluten-free almond flour crust
9:26:00
התאהבתי בקמח שקדים!
תחילה חשבתי שהוא יהיה לא ידידותי, מורכב ולא יוכל לשמש כתחליף לקמח באף מנה..
אך הופתעתי לגלות אהבה חדשה!
אני משתמשת בו לקאפקייקס, עוגיות, פשטידות.... כייף!
החלטתי לנסות להכין פשטידה עמוסה בירקות על תחתית קמח שקדים .
כמובן שיצאתי מרוצה (:
מנה בריאה בטירוף, מפוצצת ויטמינים וסיבים תזונתיים, משביעה, טעימה להפליא וקלה להכנה .
אז מה צריך? :
למלית:
- כף שמן זית.
- 1 גמבה.
- חצי כוס עלי תרד.
- 1 כוס עלי קייל.
- 1 גמבה.
- 3 פטריות גדולות.
- 3 גזרים.
- 3 שיני שום בינוניות עד גדולות.
- 7 זיתים שחורים/ ירוקים.....
- 1 ברוקולי טרי.
- 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 2 כפות פטרוזליה קצוצה.
- 1 ביצה.
- חצי קוביית גבינה בולגרית ו/או פטה חתוכה לקוביות קטנות יותר. (אך גסות)
לבסיס:
- קצת פחות מכוס שמן קוקוס.
- 2 כוסות קמח שקדים.
- מלח.
בקערה שמים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב.
לוקחים כף מהתערובת בסיס ושומרים בצד.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליו מעצבים את התחתית.
יש להדק היטב, לא להיבהל אם נופלים כמה גרגרים.
מכניסים לתנור שחומר מראש ל180 מעלות, למשך 10 דק. מוציאים ומצננים. (לא סוגרים את התנור).
*לא יותר מ 10 דק ! אני ממליצה לכוון שעון ל9 דק .
3. אז בזמן שהבסיס משתזף, נתחיל לחתוך את כל הירקות ונעביר לקערה.
נוסיף מלח , אפשר גם פלפל לפי הטעם, נוסיף שמן זית, ביצה, גבינה ונערבב.
4. לאחר שהוצאנו את הבסיס, נעביר את תכולת הקערה הישר אל הבסיס (:
נפזר מלמעלה את כף קמח השקדים ששמנו בצד בשלב הראשון.
נכניס לתנור ל180 מעלות למשך 25 דק.
5. לאחר 25 דק, נוציא מהתנור ונגיש ונתענג (:
So what do you need? :
For the filling:
- 1 Tablespoon olive oil.
- 1 red pepper.
- Half a cup of spinach.
- 1 cup of Kale leaves.
- 1 red bell pepper.
- 3 large mushrooms.
- 3 carrots.
- 3 cloves of garlic.
- 7 black / green olives.
- 1 fresh broccoli head.
- 2 tablespoons chopped cilantro (optional)
- 2 tablespoons chopped parsley.
- 1 egg.
- 100g of hard salty cheese like feta cheese, cubed.
For the crust:
- 3/4 - 1 cup of coconut oil.
- 2 cups almond flour.
- Salt.
1. First, Heat the oven to 180 degrees Celsius.
In a bowl put all the crust ingredients and mix well.
Take a tablespoon of the mixture and set aside.
2. Line a baking pan with baking paper and press down and shape the crust.
Press the crust so it will be really firm and tight, and don't panic if it crumbles a bit.
Place in the pre heated oven for 10 minutes. Remove from the oven and cool. (Don't turn off the oven).
* Do not bake for more than 10 minutes! check it even after 8-9 minutes.
3. So while the crust is cooling off, start chop all the vegetables and transfer them to a bowl.
Add the salt, pepper,add some olive oil, egg, the hard cheese and mix.
4. Once the crust is cooled, transfer all the vegetables into the baking pan.
remember that 1 Tablespoon we kept a side? Crumble it on top of the vegetables, and transfer the pan to the oven for 25 minutes.
5. After 25 minutes, remove the pan from the oven and let it set for about 10 minutes.
Eat and enjoy!
0 Comments