החלטתי לפתוח את פינת החטאים!!
שעורי הבית למקצוע ״אכילה רגשית״ היו להכין כל מה שרק נרצה ולהביא לשיעור.
תארתי לעצמי שכולם בטח יביאו מאכלים בריאים ואני החלטתי להפתיע ! (גם את עצמי)
כולם אוהבים מאפינס, כולם אוהבים אוראו, כולם אוהבים וניל !
החלטתי לאחד את כל המרכיבים יחד!
מאפינס קלים להכנה, כל ביס מרגיש כמו גן עדן, כולם נהנו ! שווה כל קלוריה!
ברוכים הבאים לפינת החטאים ☻
1. אז מה צריך? : (ל18 מאפינס)
- 20 עוגיות אוראו.
- 1 ורבע כוסות קמח.
- 1 ורבע כפיות אבקת אפייה.
- חצי כפית סודה לשתייה.
- חצי כפית מלח.
- 2 ביצים גדולות.
- 3/4 כוס סוכר.
- 1 וחצי כפיות תמצית וניל אמיתית.
- 1/2 כוס שמן קוקוס . (אפשר גם קנולה)
- 1/2 כוס חלב/ משקה שקדים.
1. ראשית, חממו תנור ל-180 מעלות. העבירו לקערה : סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח וקמח.
2. בקערה נפרדת טורפים ביצים בערך כחצי דקה.
3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד שהתערובת תופסת נפח ומבהירה.
לאחר מכן נוסיף את תמצית הוניל ונערבב.
4. מוסיפים חצי מתכולת הקערה עם החומרים היבשים ומערבבים, מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים. חוזרים על התהליך עוד פעם אחת (שאר התערובת היבשה, ואז שאר החלב) ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
5. מניחים תבניות קאפקייקס בתבנית שקעים ומוסיפים כף אחת מהתערובת לכל תבנית.
6. מניחים עוגיית אוריאו בכל תבנית מאפין ושומרים שתי עוגיות בצד.
7. את העוגיות שנותרו נפורר ונעביר לתערובת שנותרה.
הוסיפו לתבניות את התערובת ותכסו את עוגיית האוריאו.
8. הכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 12-15 דק.
1. What do you need? (For 18 muffins)
- About 20 Oreos.
- One and a quarter cups of flour.
- 1 and a quarter teaspoon of baking powder.
- Half a teaspoon of baking soda.
- Half a teaspoon of salt.
- 2 large eggs.
- 3/4 cup sugar.
- 1½ teaspoons vanilla extract.
- 1/2 cup coconut oil (You can use canola).
- 1/2 cup of Buttermilk (if you don't have buttermilk you can combine the 1/2 cup of milk with 1 teaspoon of regular white vinegar or lemon juice, stir and set aside for about 5 minutes. There, you made buttermilk :) )
1. First, Preheat the oven to 180 degrees celsius (350 degrees fahrenheit). Mix together in a small bowl the baking soda, baking powder, salt and flour. Set aside.
2. In a separate big(!) bowl beat eggs for about half a minute until foamy.
3. Add the sugar and continue to beat the mixture until it takes up volume and become more lighter in color (takes about 1 minute of constant beating, Less if you're using an electric mixer).
Add the vanilla extract and combine in the mixture.
4. Add half the content of the dry ingredients bowl to the egg mix and stir, add half of the amount of the buttermilk, again stir. Do this step again (the rest of the dry ingredients and then the rest of the butter milk). mix until you'll get a smooth batter with no lumps.
5. Line you muffin tray with liners and pour 1 tablespoon of batter in each liner.
6. Place one Oreo cookie in each liner. keep two cookies aside.
7. Crush the 2 cookies and stir the crumbles in the remaining batter.
Divide the remaining batter equally, pour it over the Oreo cookie you placed in each liner until it reaches 1/2-3/4 of the liner height. no more than that.
Divide the remaining batter equally, pour it over the Oreo cookie you placed in each liner until it reaches 1/2-3/4 of the liner height. no more than that.
8. transfer the pans to the preheated oven to 180 degrees for 12-15 minutes, check each muffin with a toothpick to see if it's coming out dry and the muffins are fully baked after about 12 minutes.
9. When the muffins are done, and the house was filled with that delicious mouth watering smell, remove the muffins and let them cool a few minutes. Eat!
0 Comments