אפייה

פאי פקאן מפנק

11:58:00

פאי פקאן מפנק, כל כך טעים ....
ללא סוכר, ללא גלוטן, פשוט כייף של קינוח! 


אז מה צריך?
לבצק :
- 1 כוס קמח שקדים / קמח ללא גלוטן / קמח רגיל.
- 4 כפות טפיוקה
- 2 ביצים
- 4 כפות שמן קוקוס.

למלית:
- 4 כוסות אגוזי פקאן טבעיים.
- 3 ביצים.
- 50 גרם חמאה מומסת.
- חצי כוס דבש טהור.
- חצי כוס סירופ מייפל אמיתי.


1. ראשית, יש לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. יש לערבב את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק .
3. נסדר את הבצק בתבנית הפאי ונכניס לתנור שחומם מראש למשך 3 דק עד שהבצק מתייצב מעט. 
4. לאחר 3 דק נוציא את התבנית ונוריד את חום התנור ל-180 מעלות.
5. נערבב היטב היטב את כל חומרי המלית יחד ונעביר אל התבנית (מעל הבצק).
6. נכניס לתנור למשך 30 דק, עד שהמלית יציבה ותפוחה.

7. לאחר שהוצאנו את הפאי מהתנור, ניתן לו מעט להתקרר ו... בתאבון !!



Heavenly pecan pie, 
Sugar-free, gluten-free dessert that is just plain fun! ♡


So what do you need?
For the Crust:
- 1 cup of almond flour / gluten free flour / plain flour.
- 4 tablespoons of tapioca flour.
- 2 eggs
- 4 tablespoons of coconut oil.

For the filling:
- 4 cups of raw pecans.
- 3 eggs.
- 50 g melted butter.
- Half a cup of pure honey.
- ½ cup real maple syrup.


1. First, preheat your oven to 200 degrees celsius (395 F).

2. Mix all the crust ingredients together until the it all comes together.

3.Spread the crust using your hands on a pie pan of your choice. Bake in the preheated oven for 3 minutes until the crust is stabilizing a bit. ⌛

4. After three minutes, remove the crust from the oven and reduce the oven temperature to 180 degrees celsius (350 F).

5. In a bowl, Mix thoroughly all the ingredients for the filling and pour it over the crust.

6. Bake for 30 minutes, until the filling is stable and swollen.

7. Removed the pie from the oven, And let it cool down a bit ... Bon Appetit !!

Enjoy!


You Might Also Like

0 Comments