דלעת

פאי דלעת טעים ובריא! / Healthy and Delicious(!) Pumpkin Pie

13:27:00

הקדשתי שני פוסטים מהממים לקראת חג ה Halloween שחל בסוף החודש. 
והפעם... עוגת הפאי דלעת המדהימה שלי.
פאי דלעת עדין , יפייפה שמשרה שלווה וכייף לחך !



אז מה צריך? :
לבצק :
- 1 כוס קמח שקדים
- 3 כפות טפיוקה.
- 2 ביצים.
- 4 כפות שמן קוקוס.
- כפית קינמון.


למילוי :
- כוס מחית דלעת. (דלעת מרוסקת היטב ).
- 2 כפות דבש טהור.
- 1/4 כוס חלב שקדים.
- 1 כף שמן קוקוס.
- כף וחצי קמח טפיוקה / קורנפלור.
- כפית וחצי קינמון.
- כפית אגוז מוסקט.
- אופציה : חצי כפית ציפורן.
- קמצוץ מלח.


1. ראשית נחמם תנור ל200 מעלות.
נערבב בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצד אחיד ודביק.
2. נסדר את הבצק בתבנית ברצויה .



3. נכניס את התבנית לתנור למשך 3 דק, ולאחר 3 דק נוציא את התבנית ונוריד את הטמפרטורה ל180 מעלות.


4. נערבב היטב את כל מרכיבי המילוי ונסדר בתבנית על הבצק.



5. נכניס את הפאי חזרה לתנור למשך 50 דק.


6. לאחר 50 דק, ניתן לעוגה לתקרר מעט ונכניס למקרר למשך מינימום 5 שעות או למשך הלילה.


תהנו !!

בקרוב   הפוסט השני לקראת חג ה Halloween - ״קאפקייקס דלעת״.


I'm writing two posts for the holiday of Halloween which will take place at the end of the month. ☻
This time ... amazing lite pumpkin pie.
Delicious, Beautiful very gentle, super healthy and fun!


So what do you need? :
For the Crust:
- 1 cup of almond flour
- 3 tablespoons of tapioca flour.
- 2 eggs.
- 4 tablespoons of coconut oil.
- 1 Teaspoon cinnamon.

For the filling:
- 1 Cup of pumpkin puree. (Mashed cooked/ baked pumpkin).
- 2 tablespoons of pure honey.
- 1/4 cup of almond milk.
- 1 Tablespoon of coconut oil.
- 1 And a half  Tablespoons of tapioca flour / cornstarch.
- 1 And a half teaspoons of cinnamon.
- 1 of Teaspoon nutmeg.
- Optional: ½ teaspoon cloves.
- A pinch of salt.



1. First we'll heat the oven to 200 degrees celsius (395 F).
In a bowl, mix all the dough ingredients until you'll get a uniform, smooth batter (it will be a bit sticky and that's fine).

2. Spread the dough using your hands on a pie / tart pan. you can use any shape.

3. Bake the crust in the oven for 3 minutes, then, remove the pan from the oven and reduce the temperature to 180 degreed celsius (350 F).

4. In a bowl, mix all the filling ingredients until well combines, pour the filling over the baked crust.

5. Put the pie back in the oven for 50 more minutes.

6. Remove you pumpkin pie from the oven and let it cool completely on the counter, then, chill the pie in the fridge for about 4 hours, the filling needs the time to cool and to firm properly. 

Enjoy your healthy and delicious pie!



Coming Soon ⇨ The second post of Halloween -Pumpkin cupcakes!

You Might Also Like

0 Comments