חלבי

כרוב ניצנים חלומי וממכר! / The perfect brussels sprouts

9:48:00

המתכון המושלם לכרוב ניצנים.
כולם יתאהבו מחדש בירק הנפלא הזה!
קל להכנה, טעים בטירוף וללא גלוטן.

אז מה צריך? :
- חבילת כרוב ניצנים קפואים.
- בצל לבן חתוך .
- 3 שיני שום פרוסות.
- 1-2 חבילות ערמונים.
- טיפה פחות מכוס גבינת פרמז׳ן מגוררת.
- חצי כוס שקדים קלויים גרוסים .
- 1/4  כוס קשיו קלוי גרוס.
**ניתן לגרוס גם בוטנים.
- קורט מלח.


1. ראשית, נחמם תנור ל-190 מעלות.
נבשל את הכרוב ניצנים ע״פ ההוראות על גב האריזה.
לאחר הבישול ניתן להם מעט להתקרר ונחתוך אותם לחצאים.

2. נעביר את הכרוב ניצנים למחבת מחוממת עם שמן זית עד שחלקם מעט ישחימו ונעביר לתבנית.


3. נוסיף את השקדים, הקשיו, גבינת הפרמז׳ן ונערבב.


4. נחמם במחבת חמאה, נוסיף את הערמונים ונטגן כמה דקות.
נעביר את הערמונים לתבנית ונערבב.


5. נוסיף לתבנית את הבצל, המלח ונערבב .


6. נכניס לתנור למשך 40 דק .


זהו ! בתאבון חברים (:

מרוב שהמנה נפלאה... טרפנו חצי תבנית עוד לפני שהספקתי לצלם!

The perfect brussels sprouts recipe.
Everyone will fall in love with this wonderful vegetable!
Easy to prepare, delicious and gluten-free.

So what do you need? :
- 1 Package of frozen Brussels sprouts.
- ​​1 White onion, Sliced.
- 3 cloves of garlic, Sliced.
- 1-2 packages of roasted chestnut (each pack is 100 grams).
- A little less than a cup of grated Parmesan cheese.
- ½ cup of roasted chopped almonds.
- 1/4 cup of roasted chopped cashew.
** You can also chop some peanuts.
-  A Pinch of salt.


1. First, we'll preheat the oven to 190 degrees celsius (375 F).
Cook the sprouts according to the instructions on the back of the packaging.
After they're done, let it cool and then slice each sprout in half.

2. Transfer the sliced brussels sprouts into a hot frying pan with some olive oil until they're  starting to brown, then pour them into your baking pan.

3. Add the almonds, cashew, parmesan cheese and mix.

4. Heat some butter in a pan, add the chestnuts and fry them for a few minutes.
Add the buttered chestnuts to the baking pan and mix.

5. Add to the baking pan the sliced onion, add salt and mix.

6. Bake in the preheated oven for 40 minutes.

Voila! Bon Appetit friends (:

Enjoy your tasty meal. I even didn't had the chance to take a decent picture before  we already ate almost everything.

You Might Also Like

0 Comments