בשרי

שניצל טעים בטירוף!! ללא גלוטן / Schnitzel insanely delicious !! Gluten free

9:13:00

רגישים לגלוטן ואין ביכולתכם להנות משניצל בגלל פרורי הלחם ?
או סתם בא לכם לשדרג את השניצל הקלאסי והשגרתי ?

אם כן, זהו המתכון בשבליכם !
שניצל טעים, פריך, בעל תוספת טעמים נהדרים! תהנו (:

אז מה צריך?
- קילו חזה עוף פרוס דק.
- כוס שקדים קלויים.
- 1/3 כוס קמח קוקוס.
- כף שומשום.
- כף תבלין לסטייק.
- כף תערובת פילדפליה (לא חובה).
- כפית אבקת שום.
- כף וחצי חרדל דיז׳ון.
- כף וחצי מיונז.
- 2 ביצים.
- קורט מלח.


אופן ההכנה :
1. ראשית יש לטחון במעבד מזון את השקדים עד קבלת חתיכות גסות.
2. הוסיפו את התבלינים ותטחנו עד קבלת תערובת פירורית.



3. הוסיפו קמח קוקוס ושומשום, תערבבו והעבירו לקערה.


4. בקערה אחרת הוסיפו ביצים, חרדל, מיונז, מלח ותטרפו היטב.


5. חממו שמן במחבת ותטבלו את חזה העוף בבלילה ולאחר מכן בתערובת הפירורים .
6. יש לטגן את השניצלים עד הזהבה משני צדדיו ולהוציא לצלחת .
טיפ : מומלץ לטגן על אש בינונית עם שמן זית.



שיהיה לכם בתיאבון  !!


How can you enjoy a good fried chicken breast (or schnitzel) when you are sensitive to gluten and breadcrumbs are no option?

Or even if you just want to try and upgrade your recipe, you have to try this one!

So what do you need?
- 1 kg (about 2 pounds) thinly sliced ​​chicken breast.
- 1 Cup toasted almonds.
- 1/3 cup coconut flour.
- 1 Tablespoon  of sesame seeds.
- 1 Tablespoon of steak seasoning.
- 1 Tablespoon  of philadelphia seasoning (Optional).
- 1 Teaspoon garlic powder.
- 1 And half a tablespoons of Dijon mustard.
- 1 And half a tablespoons of mayonnaise.
- 2 eggs.
- Pinch of salt.


Preparation :
1. First grind the almonds in a food processor just to break them apart a bit.

2. Add the spices and grind until the mixture is crumbly.

3. Add the coconut flour and sesame seeds, mix and pour the dry mixture into a bowl.

4. In another bowl, beat the eggs, mustard, mayonnaise, salt until combined.

5. Heat cooking oil in a pan (coconut oil, grape seed oil, or olive oil on low heat).
Dip each of the chicken breasts in the eggs batter, and then in the crumbs mixture, until well covered from both sides.

6. Gently place the covered chicken breasts in the hot oil (medium-low heat, try not to burn the oil), and fry the schnitzels until golden on both sides and transfer to a plate when ready.
Tip: It's best to fry over medium-low heat with olive oil.

Enjoy :)

You Might Also Like

0 Comments