עוגת שוקולד מטריפה!
יפייפיה מבחוץ ומפתיעה מבפנים!
ללא סוכר וניתנת גם להכנה ללא גלוטן.
תענוג לעיינים, תענוג לחיך.
חג שמח!
תהנו.
אז מה צריך ?
לעוגה :- 4 ביצים בטמפרטורת החדר.- 2 כוסות קמח . (אפשר גם קמח ללא גלוטן + 1/4 כוס מים)- 2 כפות קורנפלור.- 2 כפיות אבקת אפייה. (רצוי ללא אלומיניום)- 1 כוס מייפל / דבש או שילוב של שניהם.- כפית וחצי תמצית וניל טהורה.- 2/3 כוס קקאו אמיתי . - 1 כוס שמן קוקוס / 200 גרם חמאה מומסת .- 1 כוס מים פושרים.- קמצוץ מלח
לזיגוג:
- 1 שמנת מתוקה להקצפה.
-1 פודינג וניל.
- חצי כוס חלב.
אופציה למילוי:
- שוקולד חלב מומס.
או
- נוטלה.
לנטיפי השוקולד:
- חבילת שוקולד מריר איכותי.
- 1/3 כוס שמן קוקוס.
עוגה :1. ראשית, נחמם תנור ל 170 מעלות.
2. נקציף יחד בקערה מס 1 את הביצים, הדבש/מייפל, מלח ואת תמצית הוניל למשך כמה דק׳ עד תפיחה.
3. נוסיף את השמן/חמאה לאט לאט ולאחר מכן את המים תוך כדי טריפה עם מטרפה.
4. בקערה מס 2 נערבב את החומרים היבשים יחד.
5. נוסיף באיטיות רבה את קערה מס 2 ל-קערה מס 1 ונערבב עד שיעלמו כל הגושים...
4. בקערה מס 2 נערבב את החומרים היבשים יחד.
5. נוסיף באיטיות רבה את קערה מס 2 ל-קערה מס 1 ונערבב עד שיעלמו כל הגושים...
6. נעביר לתבנית משומנת ונאפה למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא חלק והעוגה יציבה.
7. לאחר שהעוגה מוכנה, ניתן לה להתקרר ורק בשלבים הבאים נהפוך אותה!.
לאחר שהעוגה התקררה (לא להפוך אותה!) יש ברשותינו אופציה למילוי נחמד ומשדרג :
נמלא חצי שקית זילוף (מידה M) בשוקולד חלב מומס או נוטלה ובעזרת צנטר קטן (או צנטר של מילוי סופגניות) ניצור חורים ב״גג״ העוגה (לאחר שנהפוך את העוגה, ה״גג״ יהיה בתחתית...) ונזלף לתוך החורים את השוקולד שברשותינו.
זיגוג :
1. נהפוך את העוגה בזהירות ונפריד ממנה את התבנית.
2. בקערה, נקציף יחד שמנת מתוקה, פודינג וניל וחלב עד לקבלת מקרם יציב.
3. נוודא שהעוגה התקררה לחלוטין (לזירוז ניתן להכניס אותה למקרר) ונעטוף את העוגה בקרם שוקולד המפנק .
בעזרת סכין, נוכל ליישר את הקרם וליצור מראה חלק יותר.
4. נכניס את העוגה למקרר ובנתיים....
נטיפי השוקולד :
1. נמיס את השוקולד המריר בשיטת הבן מארי ולאחר שנמס נוריד מהסיר, נוסיף את השמן קוקוס ונערבב עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
2. נוציא את העוגה מהמקרר ובעזרת כפית נשים כל פעם מעט מבלילת השוקולד עד ליצירת הנטיפים שברצוננו ליצור.
3. ניתן לקשט עם הכדורי שוקולד או כל דרך יצירתית שתרצו...
תהנו !
0 Comments