ללא גלוטן

פשטידת עלי מנגולד ויוגורט עיזים/כבשים. פשוט בריא !

19:16:00

פשטידת עלי מנגולד ויוגורט עיזים/כבשים. פשוט בריא !


גלשתי באתרי מתכונים אחר מענה מספק לרעב שלי וכמובן איך לא, חייבת מתכון בריא !
לאחר שהבטן רמזה לי בקול רם מאוד כי היא לא מוכנה לחכות יותר... החלטתי לנסח מתכון חדש משלי על בסיס כמה מתכונים
(שלא היו כל כך מיועדים לאנשים האוכלים בריא) שראיתי בדרך...
והינה התוצאות :







אז מה צריך? :
- חבילת עלי מנגולד.
- בצל סגול בינוני.
- בצל לבן בינוני.
- 3 שיני שום קצוצים דק/כתושים.
- 250 יוגורט 5% עזים/כבשים .
- 3 ביצים.
- 3 כפות קמח מלא.
- כפית אבקת אפייה.
- כפית וחצי אורגנו מיובש.
- חצי כפית פלפל אנגלי .
- חצי כפית מלח (או לפי הטעם).



1. ראשית, מחממים תנור ל180 מעלות, ושוטפים היטב את עלי המנגולד .


2. יש להרתיח מים בסיר בינוני עד גדול. ועד שהמים ירתחו..
3. חותכים גס את עלי המנגולד .
4. קוצצים דק את הבצלים.
** ניתן להוסיף סוג בצל אחד. אני הוספתי את שני הסוגים על מנת לתת מעט צבע ומתיקות מעודנת מהבצל הסגול 


5.מבשלים את עלי המנגולד החתוכים כמה דק עד שהם רכים (מקסימום 4 דק׳).
מוציאים וסוחטים היטב.


 6. שמים בקערה את המנגולד הסחוט והבצל.


7. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים :
ביצים, שום, יוגורט (אני שמתי יוגורט כבשים 5%), קמח מלא, אבקת אפייה, אורגנו,
פלפל אנגלי, מלח ומערבבים היטב .
8. משמנים תבנית בשמן זית ומוסיפים לתוכה את התערובת.



9. מכניסים את התבנית לתנור למשך 40 דק. 

לאחר 40 דק של ציפייה ותקווה שהפשטידה תצא מושלמת כמו בדמיוני, מתן הוציא את הפשטידה מהתנור, הבית הופצץ ריחות בריאות מגרים... 


והתאהבתי במבט ראשון!

פשטידה טעימה ביותר, משביעה, קלה להכנה, בריאה ועושה חשק לשתף את כולם !
כבר באותו הסופש כשחזרתי הביתה, אמא גייסה אותי למטבח להכין לאורחים את אותה פשטידה אהובה...(והפעם ללא בצל סגול) כמובן שהתבנית התרוקנה תוך כמה שניות והמתכון הועבר לכל הנשים המתארחות!



Enjoy

You Might Also Like

0 Comments