בריא

עוגת פירות יער מדהימה! / Amazing berry cake!

11:26:00

עוגת פירות יער מדהימה !
ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא לקטוז... רק דברים טובים !
בשביל כל הטוב הזה...

                                 

אז מה צריך? :
-  15 דובדבנים קפואים
- 15 פטל קפוא
- 3 ביצים
- כפית וחצי תמצית וניל אמיתית.
- חצי או יותר כפית קינמון.
- כף דבש.
- כף שמן קוקוס.
- שקית אבקת אפייה.
- חצי כפית סודה לשתייה.
- חצי כוס קמח שקדים.
- חצי כוס אגוזי מלך טחונים. (ניתן להמיר באגוזי לוז, מקדמיה, שקדים)
- 1/3 קמח קוקוס.
- כף קמח טפיוקה.
- 1/4 משקה שקדים ואורז / או כל משקה המשמש כתחליף לחלב. ( או חלב!)


1. ראשית, נחמם תנור ל180 מעלות.
נטחן את פירות היער, נסנן במסננת ונעביר לקערה.


2. נוסיף את שאר המצרכים חוץ מהחלב שקדים ואורז.
נערבב היטב.


3. נוסיף את החלב ונערבב .

 4. נעביר את התערובת לתבנית בה בחרנו. (אני השתמשתי בחצי תבנית סיליקון )
נכניס את התבנית לתנור למשך 20-30 דק .

5. לאחר 20 - 30 דק, נבדוק עם קיסם עץ האם העוגה מוכנה.
במידה והיא איננה מוכנה - נמתין עוד 5 דק (לא נרצה שהיא תתיבש)
במידה והיא מוכנה - נטרוף אותה!!!


Enjoy


Amazing berry cake!
Gluten free, sugar free, lactose-free ... and filled only with good things!

So what do you need? :
- 15 frozen (you can also use fresh) sour cherries
- 15 frozen (you can also use fresh) raspberries
- 3 eggs
- 1 ½ Teaspoon of real vanilla extract.
½ - 1 teaspoon of cinnamon (according to how much you like cinnamon)
- 1 Tablespoon of honey.
- 1 Tablespoon of coconut oil.
- 2  Flat Teaspoons of baking powder.
- ½ cup almond flour.
- ½ cup ground walnuts.
- 1/3 cup of Coconut flour.
- 1 Tablespoon tapioca flour.
- 1/4 cup of almond milk (you can use any other milk substitute or regular whole milk)



1. First, preheat the oven to 180 degrees Celsius.
Crush the berries until smooth and transfer to a bowl through a fine sieve.

2. Add the remaining ingredients excluding the milk and mix well.

3. After the mixture had combined, add the milk, and mix again until well combined.

 4. Pour the mixture into your chosen cake mold, transfer into the oven and bake for 20-30 minutes. 

5. Start checking if the cake is ready after 20 minutes or so, the amount of baking time this cake needs depends on the cake mold that you chose and your oven. Check if ready using a wooden skewer. The skewer should come out dry (if it comes out with small crumbles this is fine too).
If the cake isn't ready - wait for another 5 minutes and check again (you don't want the cake to come out dry from over baking).

Enjoy!

You Might Also Like

1 Comments