בשרי

ארוחה יפנית חלק א׳ - דים סאם, כיסונים / Japanese meal Part I - Dim Sum

7:27:00

לכבוד יום האהבה האישי שלי ושל בן זוגי, החלטתי לעשות ארוחה יפנית מיוחדת, מפנקת ומלאה באהבה!

ארוחה יפנית, ארוחה בסגנון אסייתי. ללא גלוטן.
הארוחה כולה מורכבת מכמה חלקים.
לכל חלק הקדשתי פוסט אישי מלא באהבה!
חלקי הארוחה :

1.  דים סאם / כיסונים : במגוון צורות ממולאים בבשר טחון על מצע גזר וכרוב מגורדים.
2. אוניגירי : אורז בצורת משולש המכוסה באצה .(ואם אין אצה אז כל דבר אחר שנראה כמו אצה לקישוט).
3. שוט משקה בריאות:  מאבקת מאצ'ה ותפוזים. 
4. רוטב אסייתי : טעים טעים שכייף לטבול בו הכל ! יוצג בפוסט הדים סאם/ כיסונים ובפוסט האוניגירי.



דים סאם / כיסונים ללא גלוטן.
טעימים בטירוף!
אמת - מבין הדים סאם הטובים ביותר שאכלתי בחיי, ואכלתי מלא !(דעתו של מתן זהה לשלי!)
מרשימים, כייפים להכנה, אידוי קצר ושוב.... טעימים בטירוף!
(יצאו 11 ולאחר כמה דק לא נשאר כלום!)
אתם תתאהבו, הילדים יתאהבו, החברים יתאהבו, מי שלא אהב אוכל אסייתי גם יתאהב וכולם יהיו בטוחים שאתם השפים הטובים בעולם !! מבטיחה !!!


ראשית, נתחיל עם הבצק.

אז מה צריך : ?
- כוס קמח רב תכליתי ללא גלוטן. (או קמח רגיל)
- כפית מלח.
- כפית סודה לשתייה.
- כפית שמן שומשום.
- חצי כוס מים .


1. יש לערבב את כל החומרים היבשים ולאחר מכן להוסיף את הנוזליים.
במידה ויש צורך בעוד נוזלים יש להוסיף מים.
לאחר שנוצר הבצק יש להניח את הקערה בצד.


השלב השני, נכין עם הבשר.

אז מה צריך : ?
- 300 גרם בשר טחון.
- חופן עלי פטרוזליה קצוצים.
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
- 2 סנימטר שורש ג׳ינג׳ר טרי קצוץ ( בערך כף )
- כף שמן שומשום.
- 1/4 כוס טאמרי (סויה ללא גלוטן, אפשר גם להשתמש בסויה רגילה)


2. יש לערבב בקערה את כל החומרים יחד.


3. ניגש חזרה אל הבצק.
בעזרת קמח טפיוקה (או קמח רגיל) יש לקמח את משטח העבודה ולרדד את הבצק שיהיה הכי דק שאפשר.
צרו עיגולים בגודל 10 ס״מ, במרכזם הניחו כפית מהבשר הטחון ויש לסגור בעזרת מזלג או בעזרת מעצב כיסונים  (אם הבצק לא נדבק כמו שצריך אפשר בעזרת האצבע להרטיב טיפה את השוליים של הבצק עם מעט מים)
הניחו אותם בצד.


נמשיך עם תהליך האידוי
אז מה צריך ? :
- גזר וכרוב מגוררים.
- עלה ארוך של למון גראס קצוץ.
- גרידת מלימון ליים שלם.
- בערך 6 חתיכות של ג׳ינג׳ר פרוס דק.


4. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים אליו את הלמון גראס, גרידת הלימון ו2 פרוסות ג׳ינג׳ר.


5. יש להניח את כלי האידוי על הסיר עם המים הרותחים ולהניח מעליו את הגזר, הכרוב ושאר פרוסות הג׳ינג׳ר.

6. מעל המצע שיצרנו, נסדר את הכיסונים (אני עשיתי שתי נגלות).


7. נסגור את כלי האידוי למשך 25 דק.


8. ולאחר 25 דק של ציפייה ותקווה....
זה הזמן להוריד את כלי האידוי מהסיר, להגיש לשולחן עם סיר האידוי או עם כלי אחר, להתאהב, להתרגש, להתנפק, להתפעל, לזלול !!


מומלץ לתבול ברוטב סויה
או...

להכין רוטב טעים טעים, במהירות בזמן שהכיסונים עוד בכלי אידוי.
אז מה צריך ? :
- חצי כוס רוטב סויה.
- כף שמן שומשום.
- חצי גבעול בצל ירוק קצוץ.
- רבע כפית זרעי שומשום.

 לערבב הכל... וזה הכל (:

 I decided to make a special Japanese meal, luxurious and filled with love to the man I love!

Japanese meal, Asian-style meal. gluten free.
The whole meal consists of several parts.
The parts of the meal:

1. Dim Sum: Really thin dough dumplings filled with ground meat and fresh herbs, made in a steamer. 
2. Onigiri: Triangular shaped rice balls with seaweed decorations.
3. Healthy Boost Drink: Matcha powder and oranges
4. Asian Dipping Sauce: Really easy soy sauce and seasoning mixture.


Dim Sum / gluten-free dumplings.
Insanely delicious!
These turned out amazing! Truly among the best dim sum we ever ate.
Impressive, FUN preparation, short steaming and again .... insanely delicious!
(I managed to make 11 Dim-Sums and they were all gone within minutes!)
I promise you'll absolutely love these!


First, let's start with the dough.
You will need:
- 1 cup of all-purpose gluten free flour. (Or  regular flour)
- 1 teaspoon of salt.
- 1 teaspoon of baking soda.
- 1 teaspoon of sesame oil.
- Half a glass of water.


1. In a medium bowl, mix all the dry ingredients and then add the liquid.
If the dough is too dry you can add about 1 tablespoon of cold water.
knead the dough until you've got a nice round smooth dough. set it aside.

Second Step, Prepare the meat.
You will need:
- 300 grams of minced meat (0.66 pounds).
- A handful of chopped parsley leaves.
- 2 stalks chopped green onions.
- 2 cm of chopped fresh ginger root (about a tablespoon)
- 1 Tablespoon sesame oil.
- 1/4 cup of Tamari (gluten free soy sauce, you can also use regular soy sauce)


2. Mix all the ingredients together.

3. Now we'll go back to our dough.
Spread some tapioca flour (or regular flour) on your working surface and your dough as using a rolling pin as this as possible. 
* If your working space isn't very large you can divide the dough to 2 and work with each separately. 
* If you own a pasta machine, you can try and roll your dough with it. 

Create 10 cm diameter circles from the rolled dough, and put 1 teaspoon of the meat mixture on the center of each circle. 
Create your desired shapes of dumplings with the dough, it can be like Drops, half moon shape or even heart shaped dumplings like I did using a special mold. 
If the dough isn't sticky enough, wet your finger and just tap of the borders of the circles, then fold. it will make the dough sticky. you can re-use the leftover dough, just knead the leftover dough until you've got a round ball again. 

We will continue with the steaming process
You will need:
- 1 Grated carrot and about 1/4 of thinly sliced white cabbage.
- Chopped fresh lemongrass leaves.
- Whole lime lemon zest.
- About 6 pieces of thinly sliced ​​ginger.

4. Bring water, lemongrass leaves, lemon zest and 2 ginger slices to a boil in a pan.

5. Once boiled, Place your food steamer over the pot, then spread the grated carrots and white cabbage mixture and the 4 slices of ginger on top.

6. Gently transfer your dumplings to the steamer and close the lid. (you can make more than one batch)

7. Steam on low heat for 25 minutes.

8. After 25 minutes, It's ready!
You can serve the food steamer as is, everyone will enjoy it. You can now dig in and dip it in regular soy sauce if you want.

Or, you can make this simple dipping sauce (you can make this while the dumplings are steaming)

You will need:
- ½ cup soy sauce.
- 1 Tablespoon sesame oil.
- Half a stalk of green onion, chopped.
- A quarter teaspoon of sesame seeds.

 Mix everything ... and that's it (:

You Might Also Like

0 Comments