אפייה

ביסלי ביתי / Home made Bissli - crispy and crunchy spicy snack

12:19:00

ביסלי ביתי, ללא גלוטן.
פריך, קרנצ׳י, טעים כל כך, קל להכנה ... פשוט להשוויץ 


אז מה צריך ? :
- חצי חבילת פסטה פוזילי (אפשר ללא גלוטן) בצורת ביסלי גריל.
- 5 כפות שמן זית.
- כף שטוחה תערובת תיבול לגריל.
- כף שטוחה תערובת תיבול לסטייק.
- כף שטוחה של כמון.
- 2 כפיות מלח.
** ניתן להוסיף פפריקה חריפה / שאטה לטעם מעט חריף.

אופן ההכנה:
1. ראשית, נחמם תנור ל-200 מעלות.
בסיר רחב, נביא מים עם מעט מלח לרתיחה. כשהמים רותחים, נבשל את הפסטה חצי מהזמן הרשום באופן ההכנה על גבי האריזה.
בסוף הבישול תסננו ותנו לפסטה מעט להתקרר.


2. נוסיף לקערה את שמן הזית והפסטה ונערבב היטב.


3. נוסיף את התבלינים ונערבב היטב עד שכל פסטה בודדת עטופה בתבלינים.


4. תעביר את הפסטה לתבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור למשך 30 דק. לאחר 15 דקות אפייה בזהירות נערבב את הפסטה שבתבנית. 



5. בתום ה30 דק, נוציא את הפסטה וניתן לה להצטנן. 
נכניס לצינצנת אטומה ומעוקרת (שעברה חיטוי) .
מומלץ להמתין שבוע עד צריכת המוצר על מנת לתת לטעם להספג - אך לא חייבים⌛
פעם הבאה שנפתח את הצינצנת הפסטה תהיה ביסלי טעים ופריך !!

בן הזוג שלי החליט שאין צורך להמתין שבוע והתחיל לזלול ... ! 



Home made crispy and crunchy spicy snack that you just have to try! Also Gluten free.


So what do you need? :
- Half a package of Gluten free Fusilli shaped pasta ( I used corn based, you can also use regular pasta)
- 5 tablespoons of olive oil.
- A scant tablespoon of grill/BBQ seasoning.
- A scant tablespoon of steak seasoning mix.
- A scant tablespoon of cumin.
- 2 teaspoons salt.
** For more of a spicy taste, you can add a little bit of hot paprika or chili flakes.

Preparation:

1. First, we'll heat the oven to 200 degrees celsius (400 F).
in a large pot, bring water with a pinch of salt into a boil. Once boiled, Cook the pasta half the time listed on the instructions on the back of the package.
When cooked, drain the pasta and let it cool for a couple of minutes.

2. In a bowl add the olive oil and the cooked paste, mix well.

3. Add the seasoning and mix well until all the pasta is well coated with the spices mixture.

4. transfer the pasta into a baking tray layered with baking paper and bake in the oven for 30 minutes. After 15 minutes of baking, carefully stir the pasta in the tray. ⌛

5. At the end of the 30 minutes, take the paste out from the oven and let it cool. ⌛
keep in a sterilized and air tight jar for a week before eating, it will soften a bit. ⌛
Next time you'll open your jar you'll have a great homemade snack.

My partner decided there is no need to wait for a week and started eating right now ..! ☺


You Might Also Like

1 Comments