שום! האנטיביוטיקה של הטבע !
כבר מלפני תקופת האבן עוד הרבה לפני שהFlintstone נעו במכונית בעזרת הרגליים, לפני עידן הקרח... השום מאז ומתמיד היה אחד מצמחי המרפא היותר מוערכים בעולם! שימושי לטיפול בחבולות ופצעים, בצריכתו כהגנה מפני מחלות, זיהומים, דלקות ושפעת .
לשום השפעה מחזקת לב, כלי דם ועל מערכות שונות בגוף כמו מע׳ החיסון, הנשימה והעיכול.
אז מה צריך?
לפיכך, ניתן להבין שצריכת שום היא דבר נפלא לגוף ולנפש.
ישנם לא מעט דרכים לצרוך שום ולדעתי הדרך הטובה ביותר, הטעימה ביותר והמזינה ביותר היא - קונפי שום ביתי.
אז מה צריך?
- חבילה של ראשי שום (ניתן לקנות אותם כבר קלופים)
- כוס עד כוס וחצי שמן זית .
- סיר בינוני צר מדי ולא רחב מדי.
- כפית פלפל שחור שלם .
- 2 ענפי טימין - לא חובה.
1. ראשית, שמים בסיר את כל השיני שום הקלופים ומוסיפים את השמן זית עד ששיני השום צפים.
2. מוסיפים את הפלפל השחור והטימין.
** לא מומלץ לשים אבקות או תבלינים גרוסים כי התבלינים צריכים רק לתת טעם ולא להתערבב לגמרי עם השמן והשום.
3. מפעילים את הכיריים על האש הנמוכה ביותר למשך שעה.
לאט לאט השמן יתחמם, יתרכך ויהפוך מתקתק. אסור לו לרתוח ולטגן את השום.
4. אחרי כשעה מגיע החלק האהוב עלי.. הטעימות! יש לבדוק אם השום רך מספיק .
על מנת לבדוק את מצב השום, יש לנעוץ באחד משיני השום, לשים על צלחת (או קרקר ;) ולמרוח אותו .
השום צריך להמרח ללא שום קושי.
אם נתקלתם בקושי, השאירו את הסיר לעוד חצי שעה ובתום החצי שעה לבדוק שוב.
** לי זה לקח בערך שעה וחצי.
5. כשהשום רך ומתקתק, יש לסגור את האש ולהעביר את השום לכלי הרמטי שעבר עיקור, להתענג ולהכניס למקרר.
גם לאחר שכל השום הסופר טעים נגמר, ניתן להשתמש בשמן שנשאר לכמעט כל מאכל !
השמן השום קונפי יעשיר את הטעמים, הערכים התזונתיים ויתן לכל מנה קסם חדש !!
מבטיחה לכם שתהנו מכל רגע ותודו לעצמכם על הרגע שהחלטתם להכין את הדבר הנפלא הזה.
so what do we need? :
- כפית פלפל שחור שלם .
- 2 ענפי טימין - לא חובה.
1. ראשית, שמים בסיר את כל השיני שום הקלופים ומוסיפים את השמן זית עד ששיני השום צפים.
2. מוסיפים את הפלפל השחור והטימין.
** לא מומלץ לשים אבקות או תבלינים גרוסים כי התבלינים צריכים רק לתת טעם ולא להתערבב לגמרי עם השמן והשום.
3. מפעילים את הכיריים על האש הנמוכה ביותר למשך שעה.
לאט לאט השמן יתחמם, יתרכך ויהפוך מתקתק. אסור לו לרתוח ולטגן את השום.
4. אחרי כשעה מגיע החלק האהוב עלי.. הטעימות! יש לבדוק אם השום רך מספיק .
על מנת לבדוק את מצב השום, יש לנעוץ באחד משיני השום, לשים על צלחת (או קרקר ;) ולמרוח אותו .
השום צריך להמרח ללא שום קושי.
אם נתקלתם בקושי, השאירו את הסיר לעוד חצי שעה ובתום החצי שעה לבדוק שוב.
** לי זה לקח בערך שעה וחצי.
5. כשהשום רך ומתקתק, יש לסגור את האש ולהעביר את השום לכלי הרמטי שעבר עיקור, להתענג ולהכניס למקרר.
גם לאחר שכל השום הסופר טעים נגמר, ניתן להשתמש בשמן שנשאר לכמעט כל מאכל !
השמן השום קונפי יעשיר את הטעמים, הערכים התזונתיים ויתן לכל מנה קסם חדש !!
מבטיחה לכם שתהנו מכל רגע ותודו לעצמכם על הרגע שהחלטתם להכין את הדבר הנפלא הזה.
Enjoy
cooking technique when food is cooked in oil at a low temperature.
Garlic confit is great, healthy and delicious !
so what do we need? :
- a lot of garlic cloves (a lot! About 20-30)
- medium saucepan.
- 1 cup-1.5 cups of olive oil.
- fresh thyme (it is optional)
- paper seeds.
Put everything in the medium saucepan.
Turn on your stove to the lowest heat, for one hour.
The oil will slowly cook the garlic cloves (not fry them) and they'll become sweet, soft and delicious. the oil will get the garlicky aroma and a great taste.
The garlic Confit can be used for many things !! it goes really well with meat, fish and roasted vegetables, on everything ! :)
just mash it on the bread..Amazing .
**Actually, everything that goes good with garlic will go great with garlic confit.
You can store it in the fridge for a couple of months.
garlic is the natural antibiotic, the olive oil and the garlic keeps their nutritional value .
Enjoy
0 Comments