בריא

קציצות דג אמנון על מצע אורז וירקות !

11:47:00

יום חמישי, בדרך כלל היום שבו אנו חוזרים לבית ההורים.
מתפנקים בסופ״ש, נהנים וחוזרים בשבת בערב עם לא מעט שקיות מלאות של קניות.
יום חמישי, היום בו לא צריך לקנות כלום משום שחוזרים הביתה, היום בו מכינים רק מנות קטנות על מנת שלא ישאר ויזרק.
אז זה היה יום חמישי... (צפוי...) במקרר לא חיכה לנו אוכל מוכן.
במקפיא רק שתי מנות אישיות של דג אמנון.
בדקתי ברפרוף מתכונים לקציצות דג... רובם עם רוטב עגבניות או איכשהו מעורבות שם עגבניות!
משום שיש לי היפרכלורדיה, אסור לי לאכול עגבניות :( לא פשוט .
החלטתי לפתוח את המקרר ויהי מה !!
** המתכון הינו לזוג. 






אז מה מצאתי?...
- 2 חתיכות אישיות של דג אמנון שטחנתי במעבד מזון. / כמובן שניתן לקנות טחון מראש.
- 1 בצל לבן קצוץ דק.
- 1 גמבה אדומה.
- 4 גבעולי עלי נענע קצוצים דק.
- 3 שיני שום קצוצות/ כתושות (אפשר גם פחות, אני פשוט אווווהבת שום!)
- 2 כפיות תבלין לדג. (עם תבלינים טהורים)
- כפית וחצי אורגנו מיובש.
- כף (עץ) שמן זית.
- כף (עץ) מיץ לימון מלימון טרי.
- כף (עץ) רוטב פסטו (תמיד עדיף טרי וביתי - יהיה בהמשך גם מתכון לזה.)
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- אורז בסמטי מוכן (לא חובה)
- חצי כוס מים חמים.

1. ראשית הכנתי אורז בסמטי עם שמן זית . 
2. קצצתי את עלי הנענע, הבצל והשום ושמתי מעט משניהם בצד, על מנת שאוכל להוסיף מהם לסיר בשלב הבישול.
3. הוספתי לקערה נענע, בצל, שום, תבלין לדג, אורגנו מיובש, מלח ופלפל.



4. טחנתי במעבד מזון את חתיכות הדג והוספתי לקערה.
5. הוספתי את השמן זית.



6. הוספתי מיץ לימון ורוטב פסטו .


7. משום שהמנה יחסית קטנה, הרעב גדול והקיבה בינונית...
החלטתי להוסיף 2 כפות שטוחות של אורז בסמטי מוכן (:

                                           

8. הכנתי כדורים בינוניים מהתערובת ועטפתי בניילון נצמד על מנת שיתפסו מעט צורה והכנסתי למקרר.



 9. בנתיים, בזמן שהקציצות תופסות פיגורה עגולה (; חתכתי את הגמבה לרצועות והעברתי למחבת, על אש קטנה.
10. למחבת הוספתי את הנענע, הבצל והשום ששמרתי בהתחלה וסגרתי עם מכסה.
11. לאחר שהגמבה מעט התרככה הוספתי את הקציצות.



12. משום שאין שום נוזל ,
הוסיפו רבע כוס מים חמים וסגרו את הסיר עם מכסה למשך 5 דק על אש בינונית.
13. לאחר 5 דק הפכו בעדינות את הקציצות, הוסיפו רבע כוס מים חמים והמתינו עוד 5 דק.

האמת היא שבין לבין בישלתי גם ברוקולי ושעועית והקפצתי יחד עם האורז כתוספת לקציצות.

14. לאחר 5 דק סגרתי את האש, הנחתי את הקציצות על מצע אורז מוקפץ עם ברוקולי ושעועית.
הוספתי מסביב את הגמבה ואת המעט נוזלים שנשארו. היה תענוג !


Enjoy !

You Might Also Like

0 Comments