בריא

פסטת קישואים בריאה וטעימה בטירוף. / The best Zucchini Pasta

18:09:00

מנה טעימה בטירוף!!
כל כך קלה להכנה, ניתן להוסיף ולשלב באין סוף מנות ולכל כך הרבה רטבים.





אז מה צריך? :
- 5 קישואים גדולים פרוסים כחוטים דקים.
** ניתן להשתמש מכשיר חיתוך/ קולפן משונן-julienne peeler / כישרון טבעי ;)
- 3 שיני שום כתושות.
- 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום/ צ׳ילי.
- כף פטרוזיליה קצוצה.
-  כף קמח שקדים.
- כף שקדים פרוסים.
- חצי כפית שמן קוקוס.
- 1/4 כפית פלפל שחור.
- קורט מלח. (ניתן להוסיף לפי הטעם)




1. ראשית, חותכים את כל הירקות.



2. נוסיף למחבת את השמן קוקוס ולאחר חימום קליל, נוסיף את הקמח שקדים והמלח.



3. לאחר שקבלנו מראה פירורי , נוריד מהאש ונעביר לקערית קטנה.
4. באותה המחבת על אש גבוהה, נוסיף: שמן קוקוס, שום ופתיתי פלפל אדום/ צ׳ילי.


5. נוסיף את הקישואים ונערבב יחד. אין צורך בבישול ארוך מאוד, המטרה היא ערבוב הקישואים עם החומרים וחימום המנה.



6. נוסיף מלח ופלפל, נטעם.. נתאהב, ונערבב שנית (:
7. נוריד מהאש, נסדר בקערה/ צלחת ומעל נפזר את פרורי השקדים שהכנו מראש.




המנה קלה להכנה, טעימה בטירווווף, בריאה ומשביעה . פשוט תענוג !!

Enjoy


So what do you need? :
- 5 large zucchinis, julienne sliced.
** You can use a julienne slicer / your natural talent ;)
- 3  cloves of garlic.
- Half teaspoon red chili flakes.
- Tablespoon of chopped parsley.
- Tablespoon of almond flour.
- Tablespoon of sliced almonds.
- Half teaspoon of coconut oil.
- 2 tablespoons of extra virgin olive oil.
- 1/4 teaspoon black pepper.
- A pinch of salt. 

1. First, cut all the vegetables.
2. add the coconut oil to the pan and add the almond flour and salt.
3. Stir until you'll get crumbs, then, transfer the mixture to a small bowl.
4. On the same skillet over high heat, add olive oil, garlic and red chili flakes.
5. add the zucchini and mix together. Do not cook it very long, the goal is to mix the zucchini and combine the flavors, and not to cook it all the way through.
6. Add the salt and pepper, taste... Fall in love, then mix again (:
7. Remove from the heat and transfer to a bowl and sprinkle the almond crumbs we prepared in advance on top.

This dish is so easy to prepare, and it's just delicious. This is a great gluten-free, low-carb alternative to regular pasta and it's healthy and filling. A delight !! Enjoy!

You Might Also Like

0 Comments