בריא

Salmon fillet with Dijon mustard / פילה סלמון עם חרדל דיז׳ון

12:33:00

תקופת מבחנים. יום שישי. יום מלא סידורים ואין סוף של לימודים.לא היה יותר מידי זמן להכנות ארוחת שישי. הלמידה רבה והזמן טס עד שלא הבחנתי כי כבר חושך בחוץ ! כשמתן פתח את המקרר וחשב, מיד הבנתי שזה הזמן לארוחת שישי ... ומהר (לפני שהוא יתחיל לזלול :)התחלתי לחשוב על משהו מהיר, אך גם טעים מאוד, משביע ובריא . לאחר הירהורים עם עצמי, בדיקת נוכחות של מוצרים במקרר... החלטתי .פילה סלמון עם חרדל דיז׳ון... !! סופר טעים וסופר בריא !


אז מה צריך ?.. (עבור 2 וחצי חתיכות גדולות פילה סלמון)
- 1 פילה דג סלמון.
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית.
1/3 כוס (85 מ"ל) חרדל דיז׳ון (מומלץ- עם גרגירים )
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט.
- 2 שיני שום קצוצות / כתושות.
- 2 ענפי רוזמרין.
- מלח לפי הטעם.

1. ראשית,
יש לחמם את התנור ל200 מעלות.
לסדר את חתיכות דג הפילה על כל תבנית שמתאימה לכם.
אני השתמשתי בתבנית חרסינה עמידה בחום.

2. מלבד ענפי הרוזמרין, יש לערבב את כל החומרים יחד.



 3. לאחר שכל החומרים הפכו למרקם אחיד , יש לכסות ברוטב את הדג ביסודיות ולסדר את ענפי הרוזמרין באיזו דרך יצירתית שרק תרצו.
אני שמתי שכבה עבה במיוחד ומכובדת כי זה פשוט טעים !!!
** מי שלא אוהב טעמים חזקים יש למרוח שכבה דקה יותר.


 ** טיפ : לחורר באלגנטיות את חתיכות הדג עם מזלג על מנת שהטעמים יחדרו פנימה ויתנו טעם עשיר יותר.

4. מכניסים את התבנית לתנור (שחומם מראש ל200 מעלות) ואופים למשך 20 דקות.

ובנתיים החלטתי להכין גם מרק בצל מהמם, הכנה מהירה ואיך לא, גם כמובן בריא וללא טיפת קמח.
יצא משהו משהו !! מצויין כתוספת לארוחה.

ולאחר 20 דק, בזמן שהדירה התמלאה בריחות מענגים והרעב רק גבר, הדג מוכן !

Enjoy

You Might Also Like

0 Comments