אחרי הפונדט שוקולד המשגע ...
החלטתי לשנות מעט את המרכיבים ואופן ההכנה ולהכין עוגת שוקולד אישית מטריפה, ממכרת, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא חמאה, קלה ומהירה להכנה... אין טוב מזה !
אז מה צריך ?
- 4 כפות שמן קוקוס.
- 100 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצקי קקאו).
- ביצה אחת .
- חלמון אחד .
- כף גדושה של דבש.
- כף גדושה של קמח טפיוקה / קונפלור.
1. ראשית, יש לחמם תנור ל-180 מעלות נחמם במיקרוגל את השוקולד עד להמסה בפולסים של 20 שניות, נערבב בין כל פעם ופעם כדי למנוע מהשוקולד להשרף.
נוסיף לקערה את השמן קוקוס ונערבב.
2. בקערה נפרדת נטרוף יחד את החלמון, ביצה, דבש ונוסיף את קמח הטפיוקה / קונפלור ונערבב היטב בשנית.
3. נוסיף את קערת השוקולד אל קערת הביצים, הדבש והטפיוקה/קונפלור ונטרוף במהירות.
החלטתי לשנות מעט את המרכיבים ואופן ההכנה ולהכין עוגת שוקולד אישית מטריפה, ממכרת, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא חמאה, קלה ומהירה להכנה... אין טוב מזה !
אז מה צריך ?
- 4 כפות שמן קוקוס.
- 100 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצקי קקאו).
- ביצה אחת .
- חלמון אחד .
- כף גדושה של דבש.
- כף גדושה של קמח טפיוקה / קונפלור.
1. ראשית, יש לחמם תנור ל-180 מעלות נחמם במיקרוגל את השוקולד עד להמסה בפולסים של 20 שניות, נערבב בין כל פעם ופעם כדי למנוע מהשוקולד להשרף.
נוסיף לקערה את השמן קוקוס ונערבב.
2. בקערה נפרדת נטרוף יחד את החלמון, ביצה, דבש ונוסיף את קמח הטפיוקה / קונפלור ונערבב היטב בשנית.
3. נוסיף את קערת השוקולד אל קערת הביצים, הדבש והטפיוקה/קונפלור ונטרוף במהירות.
4. את הבלילה נשים בתבניות קאפקייקס יחסית גדולות ונכניס לתנור למשך 15 דק בדיוק! ⌛
5. לאחר 15 דק, נוציא מהתנור, נחלץ את העוגות מהתבנית (עדיף לגזור את התבנית אם היא ממתכת) ונתענג על המרקם המשגע והטעם המטריף!!
תהנו (:
After the chocolate LAVA cake...
I decided to change a few ingredients and the directions and prepare a Amazing mini Chocolate cake , gluten free, sugar free, butter free, quick and easy to prepare ... Could not be better!
So what will you need? (Yields 3 large cupcakes):
- 4 Tablespoon of coconut oil.
- 100 grams of dark chocolate (minimum 60% cocoa).
- One egg.
- One egg yolk.
- A full tablespoon of honey.
- A full tablespoon of Tapioca flour / Cornstarch.
1. First, Preheat your oven to 180 degrees celsius (350 F).
Melt in the microwave the chocolate until melted completely.
Melt using 20 seconds pulses and stir between each pulse, we don't want burnt chocolate. add the coconut oil to the bowl and mix well.
2. On a second bowl, beat the egg yolk, egg, honey and the Tapioca flour/ Cornstarch then mix well.
3. add the chocolate mixture into the eggs mixture and beat quickly and mix well.
4. Divide the batter and pour it to 3 lightly greased cupcakes molds and bake for 15 minutes exactly! ⌛
5. After 15 minutes, remove from the oven. If you used aluminum cupcake molds you can un-mold the cakes using scissors.
That's it! Enjoy!
0 Comments