מי לא אוהב "לאכול עם העיינים" ?
כולנו מתפתים למראה מזון יפה ומהפנט.
עוגות צבעויות, עוגיות מקושטות, סלטים צבעוניים, שייקים ססגוניים... תענוג לעיינים.
השאלה היא האם כל היופי הזה עלול לפגוע בבריאותינו?
כל עוד מדובר במוצר לא טבעי אז התשובה היא חד משמעית כן! דגש על הצבע הכחול וגווניו. ☠
אז איך אפשר להתענג על מאכלים יפייפים ולא להזיק לבריאותינו?
כל התשובות נמצאות בטבע ✿
אז מה צריך להכנת צבע מאכל טבעי בגוני סגול ? :
- אוכמניות קפואות .
- צנצנת מעוקרת (שעברה חיטוי) ויבשה לחלוטין.
- מסננת צפופה.
* כמות האוכמניות היא על פי דעתכם ורצונכם.
ככל שתשימו יותר כך תגדל התוצרת.
אופן ההכנה :
1. ראשית, נחמם סיר קטן על אש בינונית ונוסיף את האוכמניות .
2. נערבב מידי פעם ומידי פעם נפעיל לחץ האוכמניות על מנת להוציא את תכולתם.
3. לאט לאט נבחין כי המים מתאדים והנוזל נהיה יותר ויותר סמיך.
4. נסגור את האש ובעזרת מסננת צפופה נסנן את הנוזל שיצרנו הישר אל הצנצנת זכוכית.
זהו זה ! עבודתינו הסתיימה בהצלחה.
לאחר שצבע המאכל מתקרר מעט, ניתן להשתמש בו .
- לצבע סגול עדין יש להוסיף מעט מהצבע.
- לצבע סגול חזק יש להוסיף כמות נדיבה מהצבע.
יש לשמור בקירור עד שבוע ימים.
0 Comments