בריא

לחם קינואה / Quinoa bread

15:30:00

לחם קינואה מקמח מלא וקמח כוסמין מלא.

אמא החליטה לארח את חברותיה לארוחת בריאות בסוף השבוע !
ואני כמובן התנדבתי בשמחה לעזור .
פשטידות, מגוון סלטים, אנטיפסטי, ממרחים והרבה בריאות.
על מנת להקל על ההכנות, החלטנו להכין את הממרחים יום לפני האירוח.
ממרח אבוקדו, קונפי שום, איספנחי, ממרח זיתים.... אבל.. משהו חסר. על מה נמרח את כל המטעמים ?!
מיד התחלתי בחיפושים אחר מתכון שלא יהרוס את תדמית הבריאות של הארוחה.
החלטתי לשלב כמה מתכונים יחד ולקוות שזאת ההחלטה הנכונה ! 
אגלה לכם, שזאת הייתה ההחלטה הטובה ביותר ! כיכרות הלחם יצאו פשוט חלום !!


 יום למחרת , הסתכלנו בגאווה על השולחן הערוך, מלא צבעים מהטבע, מלא מטעמים בריאים ואיכותיים. תענוג.

** (הכמויות הינן ל2 כיכרות לחם)


אז מה צריך? :
- חצי כוס קינואה.
- 2 וחצי כוסות קמח מלא.
- כוס וחצי קמח כוסמין מלא.
- 1/4 כוס פשתן.
- 1/4 כוס אגוזי מלך.
- 1/3 כוס גרעיני חמניות.
- 3 כפיות מלח.
- כפית וחצי שמרים יבשים.
- 1/4 כוס שמן זית.
- 2 כוסות מים בטמפ׳ החדר.

לקישוט :
- 1/4 כוס קינואה (מהקינואה המבושלת)
- כף פשתן.
- כף שברי אגוזי מלך .
- כף גרעיני חמנייה.

1. ראשית, מבשלים את הקינואה למשך 10 דק ובסיום הבישול מסננים ושוטפים במים פושרים.
2. לוקחים 1/4 כוס מהקינואה המבושלת ושמים בקערה עם יתר מרכיבי הקישוט, על מנת שיוכלו לשמש לציפוי הכיכר בשלבים המאוחרים יותר של המתכון.
3. בקערה נפרדת מוסיפים:
- קמח מלא.
- קמח כוסמין.
- קינואה . (המבושלת כמובן).
- שמרים.
- זרעי פשתן.
- אגוזי מלך.
- גרעיני חמניות.
- מלח.
- שמן זית.

4. הכינו את כוסות המים ליד הקערה, הכינו את הידיים - כי זה הזמן ללוש !
יש ללוש את תוכן הקערה ולאחר שכל המרכיבים מגובשים, יש להוסיף את כוסות המים ושוב ללוש וללוש עד שמתקבל בצק אחיד, דביק ונוזלי.
5. מכסים את הקערה עם הבצק ע״י מגבת ונותנים לו לישון למשך שעה וחצי.

 


6. כעבור שעה וחצי שהבצק תפח, יש לשמן בשמן זית את התבניות ולהוסיף לתוכן את הבצק באופן שווה .
7. ועכשיו קצת יצירתיות... נפזר מעל התבניות את תערובת הקישוט, נכסה שוב במגבת את התבניות ונשכיב אותן לישון למשך 45 דק.


8. לאחר 45 דק, נכניס את התבניות לתנור שחומם מראש ל160 מעלות, ונאפה למשך שעה.


9. לאחר שעה, יש להוציא את התבניות ולתת להן להתקרר למשך רבע שעה.
10. זהו, זה השלב שבו אתם לא יכולים להתאפק וחותכים חתיכת פרוסה ומתענגים על ההצלחה!


Enjoy

** (recipe is for 2 loaves)


So what do you need? :
- ½ cup of quinoa.
- 2½ cups of whole wheat flour.
½ cup of whole spelt flour.
- 1/4 cup of flax seeds.
- 1/4 cup walnuts.
- 1/3 cup sunflower seeds.
- 3 teaspoons of salt.
- Half a teaspoon dry yeast.
- ¼ cup olive oil.
- 2 cups of room temperature water.

Decoration:
- 1/4 cup quinoa (cooked)
- 1 Tablespoon of flax seeds.
- 1 Tablespoon of chopped walnut.
- 1 Tablespoon of sunflower seeds.

1. First, cook the quinoa for 10 minutes , Then drain and rinse with warm water.

2. Take 1/4 cup of cooked quinoa and place in a bowl with the rest of the decoration ingredients, mix.

3. In a separate bowl add:
- Whole wheat flour.
- Spelt flour.
- Quinoa. (Cooked, of course).
- Yeast.
- Flax seeds.
- Walnuts.
- Sunflower.
- Salt.
- Olive oil.

4. Prepare you hands and the 2 cups of water- it is time to knead!
mix all of the dry ingredients together in the bowl until combined, then, add the 2 cups of water, knead and knead until you get a uniform dough. the dough will be kind of sticky and liquidy, and it's ok.

5. Cover the bowl (with the dough inside of course :) )  with a towel and let him sleep for an hour and a half.

6. After 1 hour and a half, Using the olive oil, oil 2 loaf pans and divide the dough into the 2 pans.

7. And now a little creativity ... spread the decoration mixture over the 2 loafs, and cover the two pans with a towel and let the dough rest again another for 45 minutes.

8. After 45 minutes, transfer the pan to the oven preheated to 160 ° C, and bake for an hour.

9. After one hour, remove the two loaves from the pans and let them cool down for about fifteen minutes.

10. Thats it, Enjoy your healthy homemade bread!

You Might Also Like

0 Comments