טעים

העוגה הסגולה שלי ! עוגת מייפל וקרם אוכמניות.

11:44:00

יום שישי לפני ראש השנה.
החלטתי לפנק בעוגה טעימה, יפייפיה, קלה להכנה, ללא גלוטן ומלאה בהמון כייף!


אז מה צריך ?:
לעוגה:
- 3 ביצים 
- כוס ורבע סוכר או 4 כפות דבש.
- כפית תמצית וניל אמיתית. 
- כוס וחצי קמח קונדיטור או רגיל.
- חצי כוס שמן קוקוס.
- 1 שמנת של פעם 27%.
- כפית קנמון.
- 2 כפיות אבקת אפייה.

לציפוי:
- מייפל.
- כפית דבש.
- שמנת מתוקה.
- אוכמניות קפואות.


1. ראשית יש לחמם בסיר קטן על אש קטנה את האוכמניות הקפואות ולערבב מידי פעם, למשך כ10 דק או עד שהנוזלים מצטמקים.
בעזרת מסננת נעביר את תוכן הסיר לצנצנת ונניח בצד את צבע המאכל הטבעי שיצרנו.

2. יש לחמם תנור ל180 מעלות.
 להוסיף את כל חומרי העוגה לקערה ולערבב היטב.
לשים בתבנית משומנת ולהכניס לתנור למשך 40 דק .
בעזרת קיסם עץ נבדוק האם העוגה מוכנה :)
אם העוגה מוכנה, נוציא ונשים מעליה מייפל בנדיבות.

3. לקרם המהמם : יש להקציף שמנת מתוקה ותוך כדי הקצפה יש להוסיף כפית דבש וכפית אחת עד 3 מצבע המאכל הטבעי שהכנו. (ככל שתוסיפו יותר כך יהיה יותר צבע)

4. כשהעוגה התקררה, נכסה אותה בשכבת הקרם.
לפני ההגשה ניתן להוסיף מלמעלה פירות, אגוזים, אוכמניות טריות, פקאן, שקדים וכו.. כיד הדמיון הטובה !


שיהיה לכם בתאבון והנאה ! (:


You Might Also Like

0 Comments