מאפה

עוגיות כרוכיות / Rolled Cookies

9:15:00


הרגע הזה שבא לך משהו מתוק לצד הקפה בבוקר.
הרגע הזה שעוד שעה מגיעים אורחים ואין לך קינוח להגיש.
הרגע הזה שבא לך לפנק את בן/בת הזוג בעוגיות מעולות.
הרגע הזה שהבלוג של נעמה יענה לך על כל חשקייך... (: 

עוגיות כרוכיות ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ללא לקטוז (אם משתמשים בשמן קוקוס)
תענוג של ממש!
טעימות בטירוף !! הכנה מהירה וקלה.
פשוט כייף .

חייבת לציין שהכנתי באותו השבוע את העוגיות האלה 3 פעמים!!!
כל מי שזכה להנות מהעוגיות פשוט לא יכל להפסיק לאכול (:


אז מה צריך? :
- 2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן. (מי שאוכל גלוטן כמובן יכול להשתמש בקמח רגיל)
- כפית שטוחה של אבקת אפייה או סודה לשתייה.
- כף דבש טהור.
- כפית גרידת לימון.
- כף מייפל טבעי.
- ביצה 1.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 100 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס.

- רבע כוס מיץ תפוזים.
- ריבת שזיפים/תות/ אוכמניות ללא תוספת סוכר.
- בערך 10 אגוזי מלך.
- אבקת חמאת בוטנים.

אבקת חמאת בוטנים ללא סוכר ומופחת שומן. PB2.



1. ראשית, נחמם תנור ל-180 מעלות.
ערבבו את כל החומרים היבשים בקערה אחת, ואת כל החומרים הרטובים בקערה אחרת.
הוסיפו את הקערה עם הנוזלים אל הקערה עם החומרים הרטובים וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד. המשיכו ללוש במשך כ- 3 דקות.

2. חלקו את הבצק ל-3 חלקים.
רדדו כל חלק למלבן ומרחו את המילויים על כל אחד מהבצקים (השאירו שוליים יבשים, בערך 2 ס״מ מכל צד)
רק ריבה.
חמאת בוטנים וריבה.
ריבה ואגוזי מלך.

3. בעזרת נייר האפייה נגלגל בעדינות את הבצק , בעדינות על מנת שהוא לא יתפרק.


 4. נכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ונאפה (אפשר את כל שלושת הגלילים יחד) למשך 20 דק׳ עד להזהבה.


5. אפשרות נוספת... אפשר לחתוך את הרול לפני האפייה ולסדר כמה חתיכות בתוך תבנית שקעים ולאפות כך.
גם כאן, האפייה תימשך כ-20 דקות.


6. לאחר 20 דק, הבית יתמלא ריחות לבביים ונעימים...
נקח סכין חדה חדה ונחתוך את הרולים באופן שווה.


פשוט תענוג, כייף, טעים, פריך... אתם תהנו (:



This moment when you feel like you need some sweet with your coffee.
That moment when you have guests coming over and you have nothing to offer. o
That moment that you just want to spoil yourself with great cookies.

Rolled Shortcrust Cookies that are gluten free, with no added sugar, and lactose-free (If you'll use coconut oil instead of butter).
A real treat!
I made these cookies 3 times in one week! 

So what do you need? :
- 2 cups of gluten-free flour mix. (Of course, those who consume gluten can use regular flour).
- 1 Teaspoon of baking powder or baking soda.
- 1 Tablespoon of pure honey.
- 1 Teaspoon lemon zest.
- 1 Tablespoon of Natural maple syrup.
- 1 egg.
- 1 teaspoon vanilla extract.
- 100g melted butter or coconut oil.
- ¼ cup orange juice.
- Plum / strawberries / blueberries or any other no added sugar jam.
- About 10 walnuts.
- Powdered peanut butter (PB2)



1. First of all, preheat your oven to 180 degrees celsius (350 F).
Mix all the dry ingredients in one bowl, and all the wet ingredients in a second bowl.
Add the liquid mix to the bowl with the dry ingredients and mix well until combined. Then, knead for about 3 minutes.

2. Divide the dough into 3 parts.
Using a baking sheet and a rolling pin, roll each part into a rectangle. Then, fill each rectangle with different filling. 

- Plain jam.
- PB&J.
- Jam and walnuts.

3. Using the baking sheet, roll each rectangle gently(!) to form a roll. Place it on a lined baking tray.

4. You can bake all 3 rolls together. Bake for 20 minutes.

5. Other option, you can cut the rolls into small pieces before baking, and place 3-4 pieces in a cupcake pan.

6. After 20 minutes of baking, your home will be filled with the best scent in the world. Freshly baked cookies!
Remove the rolls from the oven. Take a very sharp knife cut the rolls while hot.

Enjoy your tasty, easy, and wonderful cookies!

You Might Also Like

0 Comments