5 גוונים של חזה עוף

5 גוונים של חזה עוף

7:28:00

חזה עוף.
לרוב, ישר עולה לנו לראש תמונה של חזה עוף יבש ללא טעם וללא ריח.
אז - לא !
חזה עוף, תמיד מהיר וקל להכנה.
ניתן להכין ממנו אין סוף של מנות.
כל מה שאתם צריכים זה אותי וקצת יצירתיות.



אז הינה לכם מספר מתכונים קלים להכנה, טעימים, בריאים ומפתיעים! ללא שמן כלל  👌🏻 💚 🤗

- חזה עוף ממולא בכל טוב.


1. חזה עוף ממולא שעועית ירוקה ופלפל ירוק חריף.
כל מה שאתם צריכים זה :
- פרוסות חזה עוף.
- שעועית ירוקה.
- פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות.
- תבלינים : תבלין שום, מלח, פלפל שחור גרוס ותבלינים אהובים לתיבול החזה עוף.

אז מה עושים?
1. ראשית מחממים תנור ל190 מעלות בתכנית ״טורבו״.
2. מתבלים את פרוסות החזה עוף ועליהם מניחים את השעועית והפלפל.
3. מגלגלים וסוגרים עם קיסם עץ.
4. מכניסים לתנור למשך כ15 דק (תציצו מידי פעם - שלא יהיה יבש).
5. לאחר שהחזה עוף עשוי, מוציאים מהתנור, מוציאים את הקיסמי עץ.
6. בתאבון (:




2. חזה עוף ממולא ירוקים.
כל שאתם צריכים זה :
- פרוסות חזה עוף.
- שעועית ירוקה קפואה.
- ברוקלי חתוך קפוא.
- מדליוני תרד (תרד קפוא).
- כרוב ניצנים קפוא. 
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות.
- 2 קישואים חתוכים לרצועות.
- 3 חבילות בזיליקום טרי.
- תבלינים : עשבי תיבול יבשים וטריים לטעמכם, מלח, פלפל שחור גרוס, מעט מיץ לימון מחצי לימון טרי.

* הירק הלבן המסולסל שבתמונה הינו קישוא שעבר ניסויים.
** כמובן שניתן להרכיב את המנה גם מירקות טריים.

אז מה עושים?
1. ראשית, מחממים תנור ל190 מעלות בתכנית ״טורבו״.
2. נחמם סיר גדול ורחב ונוסיף אליו חצי מים רותחים.
3. נוסיף את הבצל ונסגור את הסיר ל5 דק ולאחר מכן נערבב.
4. נוסיף את כל הירקות, נערבב ונסגור את הסיר.

* בכל שלב שהמים מתאדים יש להוסיף עוד חצי כוס מים על מנת שהירקות לא ישרפו.

5. נוסיף את עשבי התיבול והתבלינים ונערבב.


6. בנתיים, נחמם תנור ל190 מעלות בתכנית ״טורבו״.
7. נתבל את פרוסות החזה עוף ועליהם מניחים את תערובת הסיר.
8. מגלגלים וסוגרים עם קיסם עץ.


9. מכניסים לתנור למשך כ15 דק (תציצו מידי פעם - שלא יהיה יבש).
10. לאחר שהחזה עוף עשוי, מוציאים מהתנור, מוציאים את הקיסמי עץ.
11. בתאבון (:



3. חזה עוף עטוף פרוסות קישואים.
כל מה שאתם צריכים זה :
- חבילת חזה עוף טחון / פרוסות.
- חצי בצל בינוני.
- חצי שומר.
- 2 גבעולי סלרי.
- עשבי תיבול - פטרוזליה, כוסברה.
- 3 שיני שום.
- תבלינים לבחירתכם.
- ביצה שלמה וחלמון 1.
- מלח ופלפל.
- 5 קישואים.
- באפשרותכם להוסיף פלפל ירוק חריף .



אז מה עושים?
1. מוסיפים למעבד מזון את כל הרכיבים מלבד הקישואים. טוחנים עד קבלת תערובת קציצות אחידה.
2. מחממים תנור ל190 מעלות בתכנית טורבו.
3. בעזרת קולפן, קולפים פרוסות דקות דקות של קישוא.
4. מניחים 4 חתיכות זו על זו בצורת שמש.
5. באמצע הפרוסות מניחים כף מתערובת הקציצות, עוטפים בפרוסות הקישוא ונועצים קיסם עץ.
6. מכניסים לתנור למשך כ15 דק (תציצו מידי פעם - שלא יהיה יבש).
7. ובתאבון.





4. שניצל חזה עוף .
כל מה שאתם צריכים זה :
- פרוסות חזה עוף
- שיבולת שועל / קוואקר.
- אבקת/ תבלין שום.
- 2 ביצים.
- מלח ופלפל.
* באפשרותכם להוסיף עשבי תיבול יבשים או תבלינים אהובים !

אז מה עושים?
1. ראשית, מחממים תנור ל190 מעלות בתכנית טורבו.
2. בקערה 1 - ביצים ומעט מלח. בקערה 2 שמים את כל הרכיבים היבשים.
3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. ממש כמו שאתם כבר מכירים - תובלים את הפרוסת חזה עוף בקערה 1 ולאחר מכן בקערה 2 ושמים על התבנית המרופדת.
5. מכניסים לתנור לכ10 דק (תציצו מידי פעם - שלא יהיה יבש).
6. ובתאבון !



5. קישואים ממולאים חזה עוף.
כל מה שאתם צרכים זה:
- את המצרכים לקציצה במתכון מספר 3.
- 5 קישואים עגולים.

אז מה עושים?
1. ראשית, הכינו את מתכון מספר 3 - פעלו לפיו עד שלב קילוף הקישואים.
* תוכלו להעשיר את המתכון בהוספת שאריות הקישואים שנוציא מהקישואים העגולים.

2. מחממים תנור ל190 מעלות בתכנית טורבו.
3. מוציאים את ליבת הקישואים העגולים ומכניסים לגומה את תערובת הקציצות.
4. ממלאים תבנית במים חמים, כמעט עד חצי התבנית.
5. מכניסים את הקישואים הממולאים לתבנית עם המים ומכניסים לתנור למשך כ25 דק.


6. מידי פעם באים לבדוק מה המצב.
7. ברגע שהקישוא מעט מתרכך וניתן לראות כי תכולתו מוכנה - מוציאים.



כמובן שתוכלו לשלב חזה עוף גם בדרכים אחרות :
- הוספה למוקפץ.
- סלט עלים עם רצועות חזה עוף.
- חזה עוף מוקפץ עם תבלינים ובצל בסיגנון שווארמה.
-.... 






You Might Also Like

0 Comments