דובדבנים

עוגת שכבות קרה - דובדבנים וחמאת בוטנים.

6:31:00


העוגה הצבעונית שתמיד מדהימה את כולם!
4 שכבות של בריאות, רעננות והמון אומגה 3 (:
לכל שכבה טעם ייחודי ויחד הן הופכות כל ביס לפסטיבל!
ללא אפייה, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, קלה להכנה, קרירה ומרעננת.



לקראסט :
- 3/4 אגוזי מלך טבעיים.
- חצי כוס שקדים טבעיים.
- כוס תמרים (ללא הגרעין). (בערך 10)
- חצי כפית תמצית וניל אמיתית.
- 2 כפות משקה שקדים ואורז / תחליף לחלב.
- קמצוץ מלח.

ל2 שכבות :
- כוס קשיו טבעי.
- חצי כוס פקאן טבעי.
- חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי.
- 1/4 כוס מייפל טבעי.
- 2 כפיות תמצית וניל אמיתית.
- 1 כפית גרידת לימון.
- 1/3 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה.
- חבילת דובדבנים קפואים.
- כף זרעי צ׳יה.

לשכבה האחרונה :
- חמאת בוטנים טבעית. (100% טבעי! 100% בוטנים)

1. ראשית, יש להשרות במים למשך לפחות שעתיים : קשיו ופקאן.


2. במעבד מזון שמים : אגוזי מלך, שקדים, תמרים, תמצית וניל, משקה שקדים ואורז ומלח.
לטחון את כולם היטב עד קבלת תערובת אחידה ודביקה.


 3. מרפדים תבנית נשפלת בינונית בנייר אפייה : רק את החלק התחתון שלה.
מעבירים את תערובת הקראסט לתבנית ומהדקים היטב.



 4. במעבד מזון שמים : קשיו ופקאן שהושרו במים (ללא הנוזלים) וטוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד ויחסית רך.
מוסיפים : מיץ לימון, מייפל, וניל, גרידת לימון, שמן קוקוס וטוחנים שנית היטב עד קבלת מרקם חלק עם כמה שפחות גושים.

5. יש להעביר חצי מהכמות לתבנית ומפזרים בצורה אחידה מעל הקראסט.
מכניסים את התבנית לפריזר.

6. מוסיפים למעבד המזון את הדובדבנים הקפואים, הזרעי ציה וטוחנים היטב.
מוציאים את התבנית מהפריזר ומוסיפים את שכבת הדובדבנים, מפזרים בצורה אחידה.
מכניסים לפריזר לחצי שעה לפחות.


7. לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית ומורחים את השכבה האחרונה : חמאת בוטנים.
לאחר מכן מכניסים למקפיא.
יש להעביר את העוגה למקרר רבע שעה לפני ההגשה על מנת שתוכל מעט להתרכך ויהיה קל לחתוך אותה.. וכמובן.. ללעוס !
למרות שאנחנו לא חיכינו אפילו דקה ;)

אם ישאר ממנה משהו .. ניתן לשמור בפריזר עד 5 ימים.

בהנאה ובתאבון !

 לאינסטגרם שלי




You Might Also Like

0 Comments