טבעוני

עוגת שיבולת שועל, תפוחים וקינמון.

7:53:00


עוגה מדהימה!
סופר קלה להכנה, מלאה ברכיבים נפלאים וטובים. טעימה בטירוף, כולם יהנו מכל ביס!!
ניתן להכין אותה ללא גלוטן (שיבולת שועל ללא גלוטן)

אז מה צריך לכל הטוב הזה ?
- 4 תפוחים אדומים חתוכים לחצאי ירח.
- קינמון (לפי טעם.. אני שמתי מלא!!!)
- 3/4 כוס סוכר קוקוס.
- כוס וחצי קמח כוסמת.
- 3 כוסות שיבולת שועל.
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 2 כפיות זרעי צ׳יה.
- 3/4 כוס שמן קוקוס.
- 1/2 כוס דבש.
- 1/2 כוס סירופ מייפל טבעי.
- תמצית וניל אמיתית.
- 1/4 כוס משקה קוקוס (כל תחליף לחלב)

1. ראשית, נחמם תנור ל180 מעלות.
2. נחתוך את התפוחים ל2. נוציא את הליבה שלהם (האמצע עם הגרעינים) ונחתוך אותם לחצי ירח.
3. נעביר לקערה ונפזר מאליהם : קינמון, סוכר קוקוס.
4. בקערה נפרדת נשים : קמח כוסמת, שיבולת שועל, סודה לשתייה, זרעי צ׳יה, שמן קוקוס, דבש, מייפל, משקה קוקוס ותמצית וניל. נערבב עד קבלת תערובת אחידה.
5. על בתבנית מלבנית נניח נייר אפייה ועליו נהדק חצי מהתערובת.
על שכבת התערובת נסדר את התפוחים ֿ(ניתן לזלף מעליהם מעט דבש.)


ועל התפוחים נהדק את שאר התערובת שהשארנו בצד.



6.  נכניס לתנור למשך 30 דק או עד שמבחינים בצבע זהוב חום.

 

7. מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה מעט להתקרר ולאחר מכן מורחים מעליה ריבה.


בחרו כל ריבה שאתם אוהבים, אני שמתי ריבת אוכמניות של חברת סנדלפור שהינה ריבה ללא תוספת סוכר.




תהנו !!

You Might Also Like

0 Comments