בריא

שקשוקה שקשוקה / Shakshuka Shakshuka

16:22:00

קיימים כל כך הרבה מתכונים לשקשוקה...
מאותו יום שאמא נתנה לי אישור לגשת למטבח ולהתפרע.. ועד עכשיו, הספקתי להכין מגוון רחב של שקשוקות. מספרי מתכון, אתרי אינטרנט, מחברים...
ובאחריות! המתכון הזה הוא המתכון הטוב ביותר שיש לי לשקשוקת עגבניות. תאמינו לי, כדאי לכם לנסות !
שקשוקה בבוקר, שקשוקה בערב... שקשוקה מתאימה לכל זמן!

משפחת הצבע האדום

ליקופן - פיגמנט אדום ממשפחת הקרוטנואידים (קבוצה של חומרים פעילים :
מקנים לירקות והפירות את צבעם הצהוב, הכתום והאדום.
נוגדי חמצון חזקים - מונעים ומפחיתים יצירת רדיקליים חופשיים שעלולים לגרום למחלות והזדקנות תאית מוקדמת.
ליקופן מצטבר באיברי הגוף - נכנס לתאים .
קשור ב:
- הפחתת הסיכון לחלות בסרטן.
- שמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
- הגנה על פעילות הריאות מנזקי זיהום אוויר.
- מסייע בשמירה על ראייה תקינה.
- שמירה על תפקוד המוח.
- שמירת העור מפני נזקי קרינת השמש.


מנה טעימה, בריאה, מזינה ובעלת ערך תזונתי גבוה (במיוחד בשל בישול העגבניות)!


אז מה צריך? :
- בערך חצי חבילת עגבניות שרי. כמות שתכסה את הסיר/המחבת בשכבה אחת (אני השתמשתי בכ-35 עגבניות שרי).
- 1 בצל סגול.
- 3 שיני שום.
- רבע פלפל ירוק חריף (לא חובה).
- 6 זיתים איכותיים.
- פטרוזליה לקישוט (:
- 4 ביצים.
- 100 גרם גבינה בולגרית.
- חצי כפית פפריקה מתוקה.
- רבע כפית כמון.
- רבע כפית מלח. ( או לפי הטעם)
- חצי כפית פלפל.
- כף שקדים קלופים.
- 3 שיני שום קונפי עם השמן שלו (קישור בסוף המתכון)
- 4 כפות (ואולי יותר) שמן זית.
- 2 כפות חומץ בלסמי.



1. ראשית, הכנות! לחצות את כל העגבניות, לפרוס דק דק את הפלפל החריף והשום, לחתוך לרצועות דקות את הבצל, לקצוץ את השום קונפי, לחצות את הזיתים ואת הגבינה לפורר לחתיכות קטנות.


2. לחמם מחבת גדולה שתספיק לכל העגבניות על אש בינונית- נמוכה.
מוסיפים כ-4 כפות שמן זית.
לאחר שהשמן מתחמם, יש להוסיף למחבת את הקונפי שום, הבצל הסגול ואת הפלפל החריף -ומטגנים למספר דקות.



3.לאחר כמה דקות מוסיפים את הפפריקה המתוקה והכמון וממשיכים לטגן מעט.




 4. מוסיפים את כל עגבניות השרי למחבת עם השמן, הבצל והתבלינים.
** טיפ קטן: השתדלו שהעגבניות יהיו עם החלק החתוך כלפי מטה, גם אם זה יקח כמה דקות, זה שווה את זה. המטרה היא שכך העגבניות יספגו את כל הטעמים והנוזלים.

5. מוסיפים את המלח והפלפל מעל העגבניות ומוסיפים את החומץ הבלסמי למחבת.
ממתינים עשר דקות לפחות, תנו לתבשיל את הזמן שלו. 




6. לאחר עשר דקות, יש לבדוק את העגבניות.
אם הן נכנעות ומאוד רכות, זה הזמן להמשיך ! אם לא, תנו לתבשיל עוד שתי דקות.


7. אחרי שהעגבניות רכות ומתקתקות, הרוטב לאט לאט מסמיך ונהיה עשיר יותר ויותר.
יש לערבב את התבשיל ותנו לו עוד דקה שתיים להתבשל.
עם כף עץ תפנו מקום לביצים והוסיפו אותן לשקשוקה.


8. הנמיכו את עוצמת הכיריים,הוסיפו את הזיתים החצויים (עם כף העץ ״תטביעו אותם״ בתוך התבשיל שלא יהיו רק למעלה), את השקדים ותכסו את המחבת.

9. לאחר כ-2-3  דקות פתחו את המכסה, הוסיפו את הגבינה המפוררת ואת הפטרוזיליה וכסו שוב עם המכסה, והמשיכו לבשל עד שהביצים מוכנות.
החלבון (הלבן) של הביצים צריך להיות מוכן לגמרי והחלמון (הצהוב) עוד טיפה רוטט.
בטוחה שתהנו מהשקשוקה הזו כמו שאנחנו נהנים ממנה.



וכמו שהבטחתי, המתכון לקונפי שום, לחצו על התמונה: 

 For the garlic confit recipe, click on the image
Enjoy




So what do you need? :
- About 35 cherry tomatoes. The amount will need to cover the pot / pan in one layer.
- 1 small red onion.
- 3 cloves of garlic.
- Hot chili pepper (optional).
- 6 high quality olives.
- Parsley for garnish.
- 4 eggs.
- 100 grams of Sirene/ feta cheese.
- ½ teaspoon paprika.
- A quarter teaspoon of cumin.
- A quarter teaspoon of salt. (Or to taste)
- ½ teaspoon black pepper.
- 1 Tablespoon  of chopped almonds.
- 3 cloves of garlic confit with its oil (The link for the recipe is right there ^)
- 4 tablespoons (or more if needed) of olive oil.
- 2 tablespoons of balsamic vinegar.

1. First, prepare the ingredients ! cut all the tomatoes in half , slice thinly the chili pepper and garlic, cut the onion into thin strips, chop the garlic confit, cut the olives in half and crumble the hard cheese into small pieces.

2. heat a skillet large enough for all the tomatoes over low-medium heat.
Add about 4 tablespoons of olive oil.
After the oil heats up, add to the pan the garlic confit, onion and chili pepper -and cook for  few minutes.

3.  Add the paprika and cumin and cook for another minute.

 4. Add the cherry tomatoes to the pan with the oil, onion and spices.

** A little tip: Try that the tomatoes will be with the cut side down, even if it takes a few minutes, it's worth it. This way the tomatoes will absorb all the flavors and liquids.

5. Add the salt and pepper over the tomatoes and pour the balsamic vinegar to the pan.
Wait at least ten minutes, give the dish its time.

6. After ten minutes, check the tomatoes with a wooden spoon.
If they "surrender" and very soft, it's time to continue! If not, give them another two minutes.

7. After the tomatoes are soft and sweet, the sauce slowly thickens and becomes richer.
Mix the tomatoes and let it cook for another minute or two.
With a wooden spoon make room for you to pour the eggs and add them to the Shakshuka.

8. Lower the heat of the stove, add the olives (push the olives a little so they will cook in the sauce), sprinkle the almonds and cover the pan.

9. After about 2-3 minutes, open the lid, add the crumbled cheese and parsley and cover again with the lid and continue cooking until the eggs are ready.
The Shakshuka is done when the egg whites are fully cooked and the yolks are still a bit tender.
I'm sure you'll love this recipe! you have to give it a try.

You Might Also Like

0 Comments