יום שישי בבוקר (5 בבוקר!)
אבא ואמא כבר בחו״ל, הוריו של בן זוגי כבר על המטוס...
החלטנו להשאר בירושלים ולחגוג את חג השבועות יחד 3>
חושבת על כל מה שיש לי עוד לעשות היום.... ומה אני אכין לסופ״ש השבועות? לערב שבועות?
אנחנו לא אוכלים גלוטן, מתן ממעיט באכילת קטניות, אני לא אוכלת עגבניות, חצילים.. (כל משפחת הירקות הסולניים), ממעיטה מצריכת מזונות מחלב פרה ובמיוחד לא כאלה בעלי אחוזי שומן גבוהים!
אבל אני לא אתן לכל התסביך הזה להרוס לנו את חג השבועות !!
חשבתי חשבתי וכבר ב8 בבוקר הייתי אחרי ניקיונות של כל הבית, כביסה ו... פשטידת בטטה ובצל מדהימה! ללא גלוטן וללא מוצרי חלב פרה (:
אז לארוחת ערב יש כבר משהו !!
אז מה צריך ? :
- 2 בטטות.
- בצל לבן יחסית גדול (או סגול) .
- 2 שיני שום.
- 3/4 כוס משקה שקדים (מי שצורך חלב כמובן שאפשר!)
- חצי קוביה מגבינת עיזים בולגרית מעודנת.
- 4 ביצים.
- כף אורגנו.
- כפית טימין.
- 2 כפות שמן קוקוס, אולי תצטרכו יותר (כמובן שניתן להחליף בשמן זית).
- מלח פלפל לפי הטעם.
5. לאחר 20 דק, בדקו כי כל המרכיבים מוכנים (בעזרת קיסם/שיפוד עץ) .
אם הקיסם/ עץ לא יוצא יבש, נשאיר את התבנית בתנור לעוד כ5 דק ונבדוק שוב (לא יותר מידי על מנת שהפשטידה לא תתיבש !!)
ואם מוכן - הוציא מהתנור, תנו לפשטידה כמה דק להתקרר ותתענגו על כל ביס (:
או כמוני... תאלצו להמתין לערב ואז תתנפלו על הפשטידה !!
פשטידה טעימה בטירוף!
קלה להכנה, משביעה ומלאה דברים טובים !
חג שבועות שמח ופורח !
So what do you need? :
אבא ואמא כבר בחו״ל, הוריו של בן זוגי כבר על המטוס...
החלטנו להשאר בירושלים ולחגוג את חג השבועות יחד 3>
חושבת על כל מה שיש לי עוד לעשות היום.... ומה אני אכין לסופ״ש השבועות? לערב שבועות?
אנחנו לא אוכלים גלוטן, מתן ממעיט באכילת קטניות, אני לא אוכלת עגבניות, חצילים.. (כל משפחת הירקות הסולניים), ממעיטה מצריכת מזונות מחלב פרה ובמיוחד לא כאלה בעלי אחוזי שומן גבוהים!
אבל אני לא אתן לכל התסביך הזה להרוס לנו את חג השבועות !!
חשבתי חשבתי וכבר ב8 בבוקר הייתי אחרי ניקיונות של כל הבית, כביסה ו... פשטידת בטטה ובצל מדהימה! ללא גלוטן וללא מוצרי חלב פרה (:
אז לארוחת ערב יש כבר משהו !!
אז מה צריך ? :
- 2 בטטות.
- בצל לבן יחסית גדול (או סגול) .
- 2 שיני שום.
- 3/4 כוס משקה שקדים (מי שצורך חלב כמובן שאפשר!)
- חצי קוביה מגבינת עיזים בולגרית מעודנת.
- 4 ביצים.
- כף אורגנו.
- כפית טימין.
- 2 כפות שמן קוקוס, אולי תצטרכו יותר (כמובן שניתן להחליף בשמן זית).
- מלח פלפל לפי הטעם.
1. ראשית, מחממים תנור ל180 מעלות.
חותכים את הבטטה והבצל לקוביות קטנות, קוצצים את השום, מעבירים לסיר על אש בינונית עם השמן קוקוס ומבשלים עד שהבטטה מתרככת טיפטיפה ומזהיבה.
מעבירים לתבנית ופורסים את התכולה באופן שווה.
2. מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים, וטורפים היטב !
מעבירים את תכולת הקערה אל התבנית ומעט מטלטלים את התבנית מצד לצד על מנת שתכולת הקערה תגיע עד למטה.
חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות ומטביעים בחלק העליון של התערובת.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך 40 דק.
4. לאחר 40 דק , נכסה את התבנית עם נייר אלומיניום ונעביר לתוכנית טורבו למשך 20 דק .
5. לאחר 20 דק, בדקו כי כל המרכיבים מוכנים (בעזרת קיסם/שיפוד עץ) .
אם הקיסם/ עץ לא יוצא יבש, נשאיר את התבנית בתנור לעוד כ5 דק ונבדוק שוב (לא יותר מידי על מנת שהפשטידה לא תתיבש !!)
ואם מוכן - הוציא מהתנור, תנו לפשטידה כמה דק להתקרר ותתענגו על כל ביס (:
או כמוני... תאלצו להמתין לערב ואז תתנפלו על הפשטידה !!
פשטידה טעימה בטירוף!
קלה להכנה, משביעה ומלאה דברים טובים !
חג שבועות שמח ופורח !
Enjoy
- 2 sweet potatoes.
- Relative large white / red onion
- 2 cloves of garlic.
- 3/4 cup almond milk (you can use any kind of milk)
- about 100 grams of salty hard cheese, like feta cheese, sliced into cubes.
- 4 eggs.
- 1 Tablespoon oregano.
- 1 Teaspoon thyme.
- 2 tablespoons coconut oil, you may need more (of course you can replace with olive oil).
- Salt and pepper to taste.
1. First, preheat the oven to 180 degrees.
Cut the sweet potatoes and onion into small cubes, chop the garlic. add the coconut oil to a pan. Transfer the vegetables and cook on medium heat until the sweet potatoes had soften
Transfer to a baking pan and spread the fried vegetables evenly.
2. To a separate bowl, Add the remaining ingredients and mix well!
Transfer the mixture of the bowl into the baking pan and shake the pan a bit until the liquids reaches the bottom of the bowl.
sprinkle over your cheese.
3. Put in a oven preheated to 180 degrees for 40 minutes.
4. After 40 minutes, Cover the pan with aluminum foil and pass the program on the over to Turbo (the one with the fan) for 20 min.
5. After 20 minutes, check if ready (with a toothpick / wooden skewer).
If the toothpick comes out dry, it's ready. Remove the pan from the oven and let it cool for a few minutes.
If not, leave the pan in the oven for another 5 minutes and check again (try not to over bake!!).
Enjoy every bite!
Insanely delicious pie!
Easy to make, filling and full of good things!
0 Comments