בתור אנטי פסטית (;
שלא אוכלת פסטה או איטריות בדרך כלל, לפחות לא מפחמימות פשוטות , אני משתדלת לגוון ולאתגר את עצמי עם כל מיני סוגים שונים ומיוחדים של פסטות ואיטריות המורכבות מרכיבים איכותיים ולהכין מנה מוצלחת שתדרבן אותי ותעודד אותי להמשיך בתזונה הנכונה ובאורח חיים בריא.
אחת מה- Cheerleaders היא מנת האיטריות סובה, מלפפון וגזר.
אז מה צריך? :
- מנת איטריות סובה מתוך החבילה.
- 3 גזרים מגוררים.
- 2 מלפפונים מגוררים.
- 1 כף ג׳ינג׳ר טרי מגורר.
- כף כוסברה / פטרוזיליה קצוצה.
- תמר אחד קצוץ היטב / כף סילאן (*ממליצה בהחלט על התמר)
- 1 כף שמן זית.
- 2 כפות חומץ אורז.
- 1 כף רוטב סויה.
- 1 כפית שמן שומשום.
- 2 בצלים ירוקים קצוצים / כף איספנחי ביתי (* מתכון בממרחים)
** אספנחי, סוג של מנת פתיחה/ ממרח מהמטבח הגרוזיני. מדהים בטעמו, בריא בטירוף ומלא בכל טוב. טעים לבד ומוסיף הרבה למגוון מנות.
1. ראשית, יש להכין את איטריות הסובה על פי ההוראות הרשומות על גב האריזה.
ובזמן שהאיטריות מבלות בסאונת הסיר...
2. מגררים בפומפיה/ מעבד מזון את הגזר והמלפפון.
3. מערבבים בקערה : חומץ, ג׳ינג׳ר, תמר/סילאן, רוטב סויה, שמן שומשום, שמן זית, איספנחי.
4. מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את האיטריות סובה ומערבבים היטב.
ניתן לפזר מעל שקדים פרוסים או צנוברים ולהגיש עם חתיכות לימון (:
** את המנה ניתן להגיש מיד בסיום ההכנה, אין צורך בחימום.
- Soba noodles package.
- 3 grated carrots.
- 2 grated cucumbers.
- 1 tablespoon grated fresh ginger.
- Tablespoon cilantro / parsley.
- One finely chopped date / 1 TBS date honey (* definitely recommend the Palm)
- 1 tablespoon olive oil.
- 2 tablespoons rice vinegar.
- 1 tablespoon soy sauce.
- 1 teaspoon sesame oil.
- 2 scallions, chopped / 1 TBS Ispanakhi (A spicy spinach, walnuts Tapenade)
1. First, prepare the soba noodles using the instructions listed on the back of the packaging.
2. Grate the carrots and cucumbers using a food processor or a grater.
3. In a small bowl, Mix vinegar, ginger, date / date honey, soy sauce, sesame oil, olive oil, and ispanakhi.
4. Add the vegetables and mix well.
5. Add the soba noodles and mix well.
Sprinkle over the slices scallions, you can also top with chopped almonds or pine nuts and serve with fresh lemon slices (:
** The dish can be served immediately after preparation, no heating needed.
Enjoy :)
0 Comments