לכל אוהבי השוקולד המריר ...
הגעתם למקום הנכון !!
אז מה צריך ? :
- כוס קמח שקדים.
- 1/4 כוס חלב שקדים ואורז או כל תחליף אחר לחלב... או חלב !
- 1/4 כוס חמאת בוטנים.
- כף שמן קוקוס.
- חצי כפית תמצית וניל.
- כף דבש טהור.
- ״ערכה להכנת שוקולד״ (מצורפת תמונה למטה) או 250 גרם שוקולד מריר איכותי.
- כף אבקת בוטנים (תמונה מצורפת למטה) או כף חמאת בוטנים נוספת. (לא חובה).
- תבנית בצורת מגש קוביות שוקולד או כל תבנית מלבנית קטנה אחרת.
הגעתם למקום הנכון !!
אז מה צריך ? :
- כוס קמח שקדים.
- 1/4 כוס חלב שקדים ואורז או כל תחליף אחר לחלב... או חלב !
- 1/4 כוס חמאת בוטנים.
- כף שמן קוקוס.
- חצי כפית תמצית וניל.
- כף דבש טהור.
- ״ערכה להכנת שוקולד״ (מצורפת תמונה למטה) או 250 גרם שוקולד מריר איכותי.
- כף אבקת בוטנים (תמונה מצורפת למטה) או כף חמאת בוטנים נוספת. (לא חובה).
- תבנית בצורת מגש קוביות שוקולד או כל תבנית מלבנית קטנה אחרת.
אבקת בוטנים |
״ערכה להכנת שוקולד״ - 100% קקאו, טבעוני. |
1. ראשית, יש להמיס את השוקולד :
נחמם בסיר כוס מים.
כשהמים מתחילים לרתוח נשים מעל הסיר קערת זכוכית עמידה לחום (חשוב שהיא לא תגע במים!) ונוסיף אליה את השוקולד.
נערבב עד שכל השוקולד נמס ונוריד מהסיר.
2. אל קערת השוקולד המומס נוסיף כף דבש טהור ונערבב היטב היטב ונעביר אל התבנית.
את התבנית נניח במקפיא במשטח ישר ונתראה איתה אחר כך (:
3. עכשיו נכין את השכבה השנייה שהיא בעצם תהיה התחתית.
פשוט וקל - יש לערבב היטב את כל שאר החומרים יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. לאחר שהשוקולד התקשה, נוציא אותו מהמקפיא ומעליו נשים את העיסה.
5. נכניס חזרה למקפיא ולאחר חצי שעה אתם יכולים לחתוך את חטיף השוקולד המריר שכל כך ימתיק לכם את היום !
2. אל קערת השוקולד המומס נוסיף כף דבש טהור ונערבב היטב היטב ונעביר אל התבנית.
את התבנית נניח במקפיא במשטח ישר ונתראה איתה אחר כך (:
3. עכשיו נכין את השכבה השנייה שהיא בעצם תהיה התחתית.
פשוט וקל - יש לערבב היטב את כל שאר החומרים יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. לאחר שהשוקולד התקשה, נוציא אותו מהמקפיא ומעליו נשים את העיסה.
5. נכניס חזרה למקפיא ולאחר חצי שעה אתם יכולים לחתוך את חטיף השוקולד המריר שכל כך ימתיק לכם את היום !
תהנו !!
For All the Dark Chocolate lovers...
You came to the right place !!
So what do you need? :
- 1 Cup almond flour.
- 1/4 cup almond milk / rice milk or any other substitute ... or just plain milk!
- 1/4 cup peanut butter.
- 1 Tablespoon of coconut oil.
- ½ teaspoon vanilla extract.
- 1 Tablespoon of pure honey.
- We have here Raw chocolate making kit, which contains cocoa butter and raw cocoa solids. Each kit yields about 250 grams of chocolate, if you can not get such kit, just get 250 grams of really good quality dark chocolate.
- 1 Tablespoon PB2 (peanut powder) (see picture above) or an additional tablespoon of peanut butter. (Optional).
- Chocolate bar shape silicone mold (I got mine from Amazon)
1. First, we melt the chocolate:
If you're making your own chocolate, melt the cocoa butter and cocoa solids together in a heat resistant bowl over a pot with simmering water (the water should not touch the bottom of the bowl).
If you're using store bought chocolate, you can melt it the same way or you can melt it in short pulses in the microwave (about 15 second each time, then take the bowl out of the microwave and stir, it's important to stir the chocolate when melting in the microwave to keep the chocolate from burning.
If you're making your own chocolate, melt the cocoa butter and cocoa solids together in a heat resistant bowl over a pot with simmering water (the water should not touch the bottom of the bowl).
If you're using store bought chocolate, you can melt it the same way or you can melt it in short pulses in the microwave (about 15 second each time, then take the bowl out of the microwave and stir, it's important to stir the chocolate when melting in the microwave to keep the chocolate from burning.
2. To the bowl with the melted chocolate add a tablespoon of pure honey. Mix until combined and pour it to your mold.
transfer the mold to the freezer to set.
3. Now prepare the second layer which is basically the rest of the ingredients mixed together.
Mix well all the other ingredients together until you get a smooth paste.
4. Once the chocolate has hardened, remove it from the freezer and spread our second layer evenly on top
5. Return to the freezer and after about half an hour you can take out your dark chocolate from the mold and enjoy this sweet and healthy snack.
Keep your chocolate bar in the fridge or even in the freezer.
Melted chocolate (if not tempered properly after melting) will not firm up at room temperature.
Keep your chocolate bar in the fridge or even in the freezer.
Melted chocolate (if not tempered properly after melting) will not firm up at room temperature.
Enjoy !!
0 Comments