כשהבטן מקרקרת...
כשפותחים את המקרר ומסתנוורים מהמנורה כי המקרר ריק...
כשאין שום דבר הגיוני במזווה...
אז... אז מגיעים הרעיונות הטובים ביותר ! (:
לביבות ירק טעימות טעימות טעימות (כולם השתגעו מהן!!!!) ללא גלוטן!
כל כך טעימות שהכנתי אותן 3 פעמים בשבוע אחד !
לביבות בריאות, משביעות, קלות להכנה, טעימות בטירוף, פשוט להיט !!
אז מה צריך בשביל כל הטוב הזה? :
- 2 ביצים.
- 2 גזרים קלופים ופרוסים דק דק (אני פשוט קילפתי עם קולפן)
- רבע כרוב לבן חתוך לפרוסות דקות.
- בצל סגול חתוך לחתיכות חצי/ רבע ירח.
- חצי כוס קמח שקדים.
- חצי כוס קמח טפיוקה.
- 1/3 כוס גבינת פרמז׳ן - לא חובה. (הוספתי תמונות גם ללא הגבינה).
- 1/4 כוס שמן זית.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
1. ראשית, נחמם תנור ל-180 מעלות.
הוסיפו לקערה : ביצים, קמחים, שמן, מלח, פלפל וגבינה.
ערבבו היטב את כל החומרים.
2. הוסיפו את הירקות לקערה וערבבו היטב.
** בעת הצורך ניתן להוסיף מעט מים לדילול התערובת.
3. על תבנית תנור נניח נייר אפייה ועליו נסדר את הלביבות .
4. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ10 דק או עד שהלביבות מזהיבות והקצוות משחימים.
המראה מהמם, הריח פנטסטי והטעם משגע!
אתם תתאהבו בלביבה המדהימה הזאת ותרצו להכין לכולם ! תענוג.
לביבות ללא גבינת פרמז׳ן. |
לביבות ללא גבינת פרמג׳ן. |
When your stomach is growling ...
When you open your fridge, hoping to find something, but there is non...
When nothing makes sense in the pantry ...
That is when ... The best ideas come! (:
These Vegetables Fritters are insanely delicious and easy! Gluten Free!
So good that I made them three times in one week!
So good that I made them three times in one week!
Healthy, satisfying, easy to prepare, delicious, it's a hit !!
So what need for all this goodness? :
- 2 eggs.
- 2 carrots, peeled and thinly sliced (I just used a regular peeler to make thin stripes)
- A quarter of white cabbage, thinly sliced.
- 1 Red onion cut into thin half moon slices.
- ½ cup almond flour.
- ½ cup tapioca flour.
- 1/3 cup Parmesan cheese - optional. (The last 2 pictures are without cheese).
- 1/4 cup olive oil.
- Salt and pepper to taste.
1. First, Preheat your oven to 180 degrees celsius (350 F).
Add to a bowl: eggs, tapioca flour, oil, salt, pepper and cheese.
Mix all together until combined.
2. Add the vegetables to the bowl and mix well.
** If the batter is very thick (becoming doughy), you can add a little bit of water to dilute the mixture.
3. Spread a baking sheet on your baking tray and make small piles of the batter, with spaces between them. drizzle a little bit of olive oil on top of each fritter (optional, very small amount)
4. Bake in the preheated oven for about 10 minutes or until the fritters are golden brown and the edges are browned.
I promise, You will fall in love with these amazing fritters ! Enjoy.
1 Comments