בטא קרוטן

ירקות מוחמצים / Pickled Vegetables

21:07:00

ירקות מוחמצים טעימים טעימים, בריאים, וההכנה בכלי קלות.
כתוספת למנה או כנישנוש ... פשוט נפלא!


אז מה צריך ? :
- גמבה אדומה.
- גמבה ירוקה.
- חבילת מיני מלפפונים.
- חבילת שמיר.
- 4 גזרים גדולים.
- 6 שיני שום.
- 6 עלי דפנה.
- כפית פלפל שחור שלם.
- מלח.
- חומץ.


כמויות המים, חומץ, מלח, פלפל ושום הינן בהתאם לכמות הירקות שתוסיפו ולגודל הכלי.


1. ראשית, יש לחתוך את הגזרים והגמבות.
יש לסדר בצנצנת את הירקות כך שבכל שלב יהיה שום, שמיר ועלי דפנה.

כל שאר השלבים עובדים לפי הנוסחה הבאה:
לכל 2 כוסות מים, נוסיף חצי כוס חומץ וכף גדושה מלח.

2. יש לחמם בסיר את המים והמלח עד לרתיחה.
נוריד מהאש וניתן למים להתקרר .

3. נוסיף לצינצנת את המים והחומץ.


 4. יש לסגור היטב את הצינצנת ולהשאיר על השיש בטמפרטורת החדר למשך 12 שעות ולאחר מכן להכניס למקרר.



Pickled vegetables. Delicious, healthy, and so easy to prepare.
As a snack or a side dish ... just wonderful!

So what do you need? :
- Red bell pepper.
- Green bell peppers.
- About 12 mini cucumbers.
- 1 package of fresh dill.
- 4 large carrots.
- 6 cloves of garlic.
- 6 bay leaves.
- Teaspoon whole black pepper.
- Sailor.
- Vinegar.

Please know that you can play with the amounts, and change the vegetables, the recipe is very flexible.

The Quantities of water, vinegar, salt, pepper and garlic are based on the amount of vegetables you add and size of your container.


1. First, Cut the all the vegetables in any shape you like.
Then Arrange the vegetables in a jar so that every layer will have a bit of garlic, dill and bay leaves.

To know the ratios of Water-Vineger-Salt follow this formula:
For every 2 cups of water, add half a cup of vinegar and a full tablespoon of salt.

2. In a large pot over the stove heat your water and salt and bring to a boil.
remove from the heat and let it cool for a couple until the water is worm to touch.

3. Add to your food container your salted water and vinegar (remember, for 2 cups of salted water, add half a cup of vinegar.)

 4. Seal your food containers and leave on the counter at room temperature for 12 hours and then transfer the containers to the fridge.

Enjoy!

You Might Also Like

0 Comments