בישול

קינואה עם בטטה ועשבי תיבול, יאמי !

10:51:00

קצת על קינואה
בעלת ערך תזונתי מאוד גבוה !
לא מכילה גלוטן. מזינה.
עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות ולפיכך מכילה חלבון איכותי גבוהה ביותר.
כמו כן הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, חומצה פולית, סידן, זרחן, אשלגן, ברזל, ויטמיני B ומגנזיום. 
❃ צריכת קינואה חשובה לחיזוק מע׳ החיסון, תורמת לבריאות מע׳ העיכול ומסייעת לעיכול עצמו.
 ולפניכם..
מנה טעימה, מזינה, מתגמלת, עשירה בבריאות ובכל טוב !
ללא גלוטן, הכנה מהירה וקלה.
תענוג .


אז מה צריך? ..
- 1 כוס קינואה שטופה ומושרת לפחות חצי שעה.
- 1 בטטה גדולה.
- 1 בצל בינוני עד גדול.
- חצי כוס פטרוזליה.
- כף אורגנו יבש.
- כף טימין יבש.
- כף בזיליקום יבש.
- מלח  ופלפל לפי הטעם.


1. ראשית, יש להרתיח 1 ו- 3/4 כוסות מים.
2. נחתוך לקוביות קטנות את הבטטה ונקצוץ את הפטרוזליה והבצל.
3. נחמם במחבת שמן זית ונוסיף מלח, פלפל ובצל, נערבב מעט עד הזהבת הבצל ולאחר מכן נוסיף את שאר הירקות, נערבב ונוסיף את הקינואה.
4. לאחר שהתערובת אחידה, נוסיף 2 כוסות מים, ונסגור את הסיר למשך 15 דק על אש קטנה.


5. לאחר 15 דק נסגור את האש ונגיש את המנה הטעימה והבריאה שלנו !
ממליצה בחום להוסיף מעל אגוזי קשיו או שקדים .

 תהנו !

You Might Also Like

0 Comments